Vodstvo NSi s podjetniki na Dolenjskem o previsokih stroških dela

DELITE TA
PRISPEVEK
15.09.2015, NSi

Vodstvo NSi je na Dolenjskem z namenom seznanitve z gospodarskimi in družbenimi razmerami obiskalo več podjetij. Na začetku poti po Dolenjski je vodstvo NSi sprva obiskalo podružnično Osnovno šolo Zagradec, kjer se je srečalo tudi z ravnateljem POŠ Marjanom Potokarjem. Zatem je sledil obisk cistercijanskega samostana Stična, od koder je vodstvo NSi odšlo na obisk podjetij ELVEZ d.o.o., Gabrijel Aluminium d.o.o., Gaj mizarstvo Stane Jakič s.p. in Veterinarske ambulante Buba. V okviru delovnega obiska so se predstavniki NSi srečali tudi z župani ter drugimi občinskimi funkcionarji in se seznanili s težavami, s katerimi se srečujejo prebivalci v posameznih občinah v tej regiji.

Kot je predsednica NSi Ljudmila Novak izpostavila v izjavi za javnost, podjetniki še vedno opozarjajo na previsoke stroške dela, hkrati pa pozdravljajo ukrepe za nižje davke, ki jih predlaga NSi. “Država bi morala imeti posluh za to, da bi slovensko gospodarstvo lahko lažje zadržalo in bolje plačalo visoko kvalificirane ljudi. Prispevki za visoko kvalificirane zaposlene so previsoki, kar podjetnikom otežuje njihovo motiviranje. V četrtek se bomo na temo naših ukrepov za nižje davke sestali s tremi sindikati, kjer jim bomo predstavili način, kako razbremeniti podjetnike in izboljšati položaj zaposlenih. Do sedaj smo se sestali z večimi gospodarskimi organizacijami, ki nas pri teh prizadevanjih podpirajo. Upam, da bomo določen kompromis lahko poiskali tudi s sindikat,” je dejala predsednica NSi.

Ob tem je še dodala, da se je vodstvo NSi na srečanju z regijskimi župani seznanilo tudi z informacijami in težavami občinskih uprav. “Župani na žalost še vedno ne vedo, kakšne projekte morajo prijaviti, če želijo kandidirati za kohezijska sredstva. Vlada z razpisi in informacijami krepko zamuja, zato smo se z župani dogovorili o nadaljnjih aktivnostih NSi v Državnem zboru RS, da bodo občine lahko lažje zastopale interese občank in občanov,” je še povedala predsednica NSi.

Vodstvo NSi se je ob koncu terenskega obiska Dolenjske sestalo še s člani in simpatizerji stranke, kjer jim je bila predstavljena strategija jesenskega delovanja stranke.

Celodnevnega obiska so se udeležili predsednica NSi Ljudmila Novak, poslanci mag. Matej Tonin, Iva Dimic, Jožef Horvat, Jernej Vrtovec, glavni tajnik stranke Robert Ilc, predsednik Sveta NSi Matjaž Trontelj in podpredsednik Gospodarskega kluba NSi Milan Matos.