Vodstvo NSi na delovnem obisku Zasavja

DELITE TA
PRISPEVEK
13.10.2015, NSi

Zasavje_Obisk_DewesoftVodstvo Nove Slovenije – krščanskih demokratov na čelu s predsednico NSi Ljudmilo Novak in poslanci NSi je bilo včeraj na celodnevnem delovnem obisku v Zasavju, kjer se je seznanilo z gospodarskimi in socialnimi razmerami v tej slovenski regiji.  Delovni obisk je pričelo v Izlakah v podjetju Skitti, kjer družinsko podjetje, ki se ukvarja z različnim obdelovanjem kovin, letos praznuje že 50. leto delovanja. Kot so pojasnili v podjetju se pri poslovanju srečujejo z različnimi ovirami – tudi na področju nefleksibilne in neživljenjske delovne zakonodaje, ki onemogoča hitro in enostavno zaposlitev v primeru nekajmesečnega povečanega obsega dela.

Ljudmila Novak: Vlada ima premalo posluha za delovne in podjetne ljudi

Predsednica NSi in člani poslanske skupine NSi – Iva Dimic, Jožef Horvat, Matej Tonin in Jernej Vrtovec – so se srečali tudi z nekaterimi predstavniki javnih institucij, župani in drugimi občinskimi funkcionarji. Kot je v izjavi za javnost dejala Ljudmila Novak, je obisk Zasavja pokazal, da je z vztrajnostjo, pridnostjo in inovativnostjo možno uspeti in prodreti tudi na mednarodne trge. »Kljub temu bi gospodarstvo lahko delalo še bolje, če bi imela vlada več posluha za podjetnike, če bi zmanjšala količino birokratskih postopkov in če bi razumela, da bi zmanjšanje davkov in prispevkov za socialo, ki jih plačujejo delodajalci ustvarilo boljše pogoje za večjo konkurenčnost, gospodarsko rast in višje plače zaposlenih, kar bi spet zmanjšalo socialne probleme,« je pojasnila predsednica NSi in dodala: »Kot politiki želimo na probleme, ki se pojavljajo v praksi opozarjati v Državnem zboru – bodisi v obliki poslanskih vprašanj in pobud ali pa v obliki novih zakonov. V sklopu obiska so nam tako že bili predstavljeni določeni problemi, na katere bomo opozorili na ustreznih mestih.«

Sledil je obisk dveh tudi mednarodno zelo prepoznavnih podjetij, ki slovita po visoki tehnologiji in inovativnosti. To sta podjetji Dewesoft, ki se ukvarja z zahtevno merilno tehniko in podjetje Chipolo, ki je ustvarilo ličen čip, ki lahko služi kot obesek za ključe in ga je ob izgubi možno najti s pametnim telefonom. Predstavniki NSi so v dopoldanskem delu obiskali še podjetje Kum-plast, kjer delujejo tako na področju izdelkov iz plastičnih mas kot tudi na področju kmetijstva in gostinstva, prisostvovali pa so tudi odprtju novih prostorov OO NSi Zagorje in Regijskega odbora NSi Zasavje.

Popoldanski del obiska Zasavja je delegacija NSi pričela z ogledom in predstavitvijo poslovanja Splošne bolnišnice Trbovlje in nadaljevalo v Litiji v razvojnem centru Srce Slovenije ter obisku Kulturnega centra in mestnega muzeja Litija. Kako poteka kmetovanje v višjih predelih Zasavja in kakšne so glavne težave, s katerimi se srečujejo kmetje v Zasavju, so predstavniki NSi izvedeli na kmetiji Janeza Beja na Konjšici.

Delovni obisk se je zaključil v Zagorju ob Savi na srečanju Blizu ljudem, kjer je pogovor tekel o aktualnih političnih zadevah, težavah kmetov in namerah ministrstva, da se ustanovi državno lesno podjetje, ukrepih NSi za nižje davke in pripravi zdravstvene reforme, ki poteka v okviru stranke.