VLADA NAJ PREVZAME ODGOVORNOST ZA KAOS V DRŽAVI

DELI:
08.03.2024, NSi

»Zaupanje v državne institucije je padlo. Če bodo podatki pridobljeni v parlamentarni preiskavi o domnevno spornem financiranju političnih strank uporabljeni proti političnim nasprotnikom, bo to zaupanje še bolj padlo. Nove stranke pa imajo vedno iste, že videne probleme: Namesto, da bi reševali nakopičene probleme, se ukvarjajo sami s seboj. To pa je žalostno,« je uvodoma v oddaji Tarča dejala poslanka NSi Iva Dimic.

V nadaljevanju oddaje so se dotaknili tudi aktualnega stanja v zdravstvu. Poslanka NSi je dejala, da vlada že dve leti na področju zdravstva ni naredila nič. »Dostop do zdravstvenih storitev je trenutno v Sloveniji močno otežen. Vlada je v svete zdravstvenih zavodov imenovala svoje ljudi, sedaj pa ugotavlja, da niso kompetentni in ne delajo prav. Ve se, kdo jih je nastavil in kdo mora prevzeti odgovornost  – vlada! Moram reči, da me res žalosti, kakšno vlado imamo,« je opozorila.

Poslanka je še dodala, da ne verjame obljubam Golobove vlade. »V NSi kritiziramo, ker nam je pomemben bolnik, zato predlagamo rešitve za to, da bi prišli pacienti hitro do zdravstvenih storitev. Denar naj sledi pacientu in potrebno je uporabiti vse proste kapacitete, ki jih imamo danes v našem zdravstvu. Sedaj pa se soočamo s tem, da pacienti plačujejo v zdravstveno blagajno, ne pridejo pa do storitev, za oskrbo morajo plačati sami. To pa ni več javno zdravstvo. Če vlada ne bo hitro ukrepala in se lotila reševanja težav, so edini odgovor na krizo predčasne volitve,« je zaključila Iva Dimic.