Valentin Hajdinjak v MMC klepetu: Naša naloga je, da zagotovimo razvoj, višje plače in dostojne pokojnine

DELI:
18.05.2018, NSi

V klepetu s predstavniki političnih strank v predvolilni kampanji so bralci portala MMC klepetali tudi s podpredsednikom NSi Valentinom Hajdinjakom. Podpredsednik NSi je odgovarjal na vprašanja o pokojninski reformi NSi, o prodaji državnega deleža v državnih podjetjih in o tem, s katero stranko bo šla NSi v koalicijo po volitvah.

Valentin Hajdinjak je prepričan, da NSi lahko prevzame vsak resor, saj imamo v stranki strokovne ljudi z izkušnjami. »Naše prioritete, ki jih izpostavljamo tudi v programu 15 za 15, so gospodarstvo, zdravstvo in pravosodje. Tudi na področju obrambe imamo strokovnjake, ki lahko uspešno vodijo ta resor,« je na vprašanje o tem, katere resorje bi NSi po volitvah prevzela, odgovoril podpredsednik NSi.

Poudaril je, da smo v NSi združili zagnanost mladih in izkušnje ter modrost starejših. Stranka pa je usmerjena v prihodnost in zato ne želi pogrevati že tolikokrat prežvečenih zgodovinskih tem. »Tudi sam pripadam mlajši generaciji, ki me zanima prihodnost, kako bomo živeli mi, naši starši in naši otroci. Zgodovino prepuščamo zgodovinarjem, naša naloga pa je, da povemo, kako bomo zagotovili razvoj, višje plače in dostojne pokojnine. Delitve in t. i. prepucavanja, ki niso konstruktiva, nas ne zanimajo,« je bil jasen Valentin Hajdinjak.

Celoten pogovor si lahko preberete TUKAJ.