Valentin Hajdinjak v FB direktu: Mladostna zagnanost in izkušnje starejših so prava formula

DELI:
14.02.2018, NSi

V tokratnem FB direktu je v živo na vprašanja gledalcev Facebook strani NSi odgovarjal novi podpredsednik NSi mag. Valentin Hajdinjak. Spregovoril  je o svojem vstopu v politiko, izzivih, ki so pred NSi in Slovenijo ter tudi o novemu predsedniku mag. Mateju Toninu.

Dovolj je kritiziranja in govorjenja

Podpredsedniki je v uvodoma povedal, da je novo funkcijo v stranki prevzel na povabilo Mateja Tonina in ker si želi delati za dobrobit Slovenije. »Dovolj je bilo kritiziranja in govorjenja. Ko je vodenje padlo na mlado generacijo, sem se odločil, da se odzovem povabilu. Prepričan sem, da lahko z mladostno zagnanostjo in izkušnjami starejših najdemo rešitve, ki jih Slovenija potrebuje,« je prepričan.

Izzivi: Delovna mesta, zdravstvo in sodstvo

Na vprašanje o trenutnih izzivih, ki so pred Slovenijo, je Valentin Hajdinjak odgovoril, da je teh sicer veliko. Izpostavil pa je tri največje. »Problem so delovna mesta, zdravstvo, v katerem moramo še vedno zbirati zamaške za razne operacije ter sodstvo, kjer imajo ljudje občutek, da pravila ne veljajo za vse enako,« je bil jasen Valentin Hajdinjak, ki dodaja, da ga zelo boli, ko vidi, da večina izobraženih mladih odhaja iz države. »To je absolutno treba takoj ustaviti, zvonijo namreč že vsi alarmi,« je dejal.

Glede svojega dela v kabinetih dveh predsednikov vlad in 4 ministrov je povedal, da je hvaležen za to izkušnjo. Če bi imel možnost, da v trenutku spremeni eno stvar v državi, bi Valentin Hajdinjak »zamenjal vlado in v vlado postavil NSi.« To pa predvsem zato, ker ima NSi rešitve na vseh perečih področjih. Ob tem je gledalce povabil na programsko konferenco, ki bo 17. februarja v Ljubljani.

Celoten FB direkt si lahko ogledate v spodnjem videu.

FB direkt V ŽIVO z mag. Valentinom Hajdinjakom

Objavil/a NSi dne Torek, 13. februar 2018