MATEJ TONIN NA VOLILNI KONVENCIJI: GREMO ODLOČNO NA VOLITVE!

DELI:
20.04.2022, NSi

»Današnji dogodek me spominja na kongres v Ribnici 2011 – ko smo se zmagoslavno vrnili. Čutiti je ogromno notranjega zadovoljstva, pozitivne energije. Podpora nam v vseh anketah raste,« je uvodoma dejal predsednik NSi in dodal: »Nova Slovenija je danes na tretjem mestu. Iskreno verjamem, da je mogoče, da je NSi lahko presenečenje volitev. Naša ekipa je odlično oddelala svoje in vzgojili smo odlične kadre.«

Nadaljeval je z utrinki iz zadnjih tednov in v zvezi s tem dejal: »Kampanja je bila dolga in naporna. Zagotovo je vsem v spominu ostal slavni avtobus v občini Zagorje. Tudi tam smo dokazali, da v NSi beseda velja. Zgodila se je nesreča in NSi je škodo priznala in jo tudi plačala. Poleg avtobusa je zelo aktualna in uspešna tudi volilna kavarna. Vanjo lahko pridejo ljudje različnih prepričanj, se soočijo z nami in nam povedo kaj si mislijo, mnogi so nas pohvalili,« je dejal Tonin.

Nova Slovenija je v tej kampanji dokazala, da smo bili res blizu ljudem, saj smo šli med ljudi. »Zato lahko tudi z odgovornostjo trdim, da petkov kolesariat ni Slovenija, kot jo želi zastopati NSi,« je poudaril Tonin.

Ljudje so z našim delom zadovoljni

»Ljudje širom po SLoveniji so zadovoljni. Vidijo približno 2000 projektov, kjer se dela in se zadeve premikajo naprej. V Preddvoru sem včeraj povedal, da bodo po 40 letih dobili obvoznico, ki si jo želijo. Premikamo projekte, ki so bili »nemogoči«,« je poudaril Tonin in pri izpostavil Osilnico. »Po 15 letih samevanja je minister Janez Cigler Kralj zagrizel v kislo jabolko in premaknil gradnjo težko pričakovanega negovalnega centra. Našel je denar in vsebino, podobno je bilo še v približno 145 krajih po Sloveniji. Njegovi predhodniki so denar namenjali za študije, naš minister Janez pa dela,« je zagotovil Tonin.

Omenil je tudi dobro delo ministrskega kolega Marka Borisa Andrijaniča. »V Šenčurju mi je na nedavni otvoritvi ceste nekdo izrazil zadovoljstvo nad delom Marka Borisa. »Jaz se ne bojim digitalizacije« mi je dejal in omenil vavčerje, s katerimi mu bodo vnuki pomagali, da se bo naučil delati s pametnim telefonom,« je povedal Tonin.

Ministrska ekipa NSi dokazuje, da je najučinkovitejši del te vlade

Poudaril je, da ministrska ekipa NSi s svojim delom dokazuje, da je najučinkovitejši del te vlade. »Pametni ljudje pustijo, da dobri ljudje delajo naprej. Nespametno bi bilo, da se menja ekipo. Mi želimo dokončati teh zastavljenih 2000 projektov. Odpravljamo se na druge ključne volitve po letu 1991. Odloča se ali bomo šli naprej z razvojem ali pa bomo poskušali z socialističnimi koncepti, ki so se izkazali, da ne delujejo je poudaril Tonin in dodal, da bo boj za tretje mesto odločil, kakšne barve bo prihodnja koalicija. »Zato moramo napeti vse sile, da bo NSi na tretjem mestu, saj je najboljši garant za svetlo prihodnost,« je še dodal Tonin.

Komentiral je tudi aktualno dogajanje v katerem je omenil, da so napad na ministra Podgorška. »Kot vsaka resna stranka NSi naredi tisto, kar govori. Z ministrom sva se pogovorila in ugotovila, da mora prevzeti odgovornost za storjeno napako in odstopiti. Vemo pa, da se bodo napadi kljub temu nadaljevali,« je dejal Tonin.

Slovenija je samozavestno stopila na mednarodni parket

»Za NSi so vsa območja enako pomembna, zato podpiramo razvoj po vsej državi. Najbolje investiran denar je denar investiran v občine, ki so dobile tudi višje povprečnine in gradijo izjemne projekte. Slovenija je končno samozavestno stopila na mednarodni parket. Želim si, da bi NSi pokazala pot, da si Slovenci iz glave izbijemo občutek majhnosti,« je poudaril Tonin.

Prihodnost predsednik NSi vidi kot močno razvojno naravnano. »Prva naloga po volitvah bo pripraviti državo na posledice vojne v Ukrajini. Naši ministri so na tem področju že veliko naredili. Po tem pa urediti razmere v zdravstvu in zagotoviti vsem dostopno javno zdravstvo. V NSi bomo tudi naredili vse, da v to našo lepo deželo prinesemo več veselja do življenja in da se bomo iskreno razveselili vsakega novega državljana,« je izpostavil Matej Tonin in dodal:

»V ključnih trenutkih je najbolj varno staviti na stranko, za katero veš, kakšne vrednote zagovarja in ko veš, kaj lahko od nje pričakuješ. Temeljimo na vrednotah, ki so med nami že tisoče let. Na eni strani je močna gospodarsko in enakomerno razvita Slovenija. Višje plače, nižji davki in nizka brezposelnost. Na drugi strani pa revanšizem, višji davki in nižje plače. Dober rezultat NSi je ključen za svetlo prihodnost Slovenije.«