MATEJ TONIN NA TABORU NSi: DOKAZALI SMO, DA V KRATKEM LAHKO NAREDIMO TISTO, KAR DRUGI V 20 LETIH NISO MOGLI

DELI:
02.04.2022, NSi

Nova Slovenija je danes v Snoviku v občini Kamnik pripravila že tradicionalni tabor, ki je letos v znamenju volitev. Tabora se je udeležilo več kot 2.000 ljudi, ki so poskrbeli za odlično vzdušje, osrednji del uradnega programa pa je bil namenjen nagovoru predsednika NSi Mateja Tonina.

Svoj govor je začel z zgodbo iz Snovika. »Na tem mestu pred 30 leti ni bilo nič. Bili pa so ljudje z idejami in vizijo, da tu ustvarijo terme. Posmehovali so se jim, a danes so terme tu! Tudi NSi-ju se je v preteklosti marsikdo posmehoval, češ kaj pa bodo storili. A danes lahko veliko pokažemo,« je dejal predsednik NSi Matej Tonin in dodal: »Tam, kjer je upanje in kjer je želja, tam se stvari tudi uresničijo. In v NSi je zbrane še veliko moči in volje, da delamo še naprej dobro za Slovenijo.«

Puško, ki so jo drugi vrgli v koruzo, smo v NSi pobrali

V nadaljevanju se je zahvalil ministrom in poslancem iz ekipe NSi, ki so v preteklih dveh uresničili številne projekte: »Mi gremo od besed k dejanjem. Dokazali smo, da v kratkem lahko naredimo tisto, kar drugi v 20 letih niso mogli, razvijamo in gradimo Slovenijo. Puško, ki so jo drugi vrgli v koruzo, smo pobrali in se lotili dela,« je dejal Tonin.

Izpostavil je številne dosežke ministrov iz vrst NSi in pri tem omenil tudi občino Kamnik: »Vsi, ki se peljete čez Tuhinjsko dolino ali pa čez Kamnik, lahko oprijemljivo vidite vseh pet milijonov evrov, ki jih je infrastrukturni minister Jernej Vrtovec investiral v ceste. V Kamniku se dograjuje dom starejših občanov, za katerega smo zagotovili 3,6 milijona evrov, gradi se tudi šola, za katero je država zagotovila 2,3 milijona evrov, prenavljata se dom kulture in Policija,« je dejal Tonin.

Dali so 70 milijonov, zgradili pa nobenega doma

Dejal je, da je minister Jernej Vrtovec poskrbel, da se je v infrastrukturne projekte investiralo 1 milijardo evrov, trenutno pa s tujimi partnerji intenzivno dela na tem, da Slovenija ne bo več odvisna od ruskega plina. »Nekateri predhodniki ministra za delo so za študije zapravili 70 milijonov evrov, a niso zgradili nobenega doma za starejše. Minister Janez Cigler Kralj pa ima danes odprtih kar 125 projektov,« je bil jasen Tonin.

Dodal je, da minister Mark Boris Andrijanič Slovenijo pelje po poti digitalizacije in s pomočjo vavčerjev se bodo digitalnih veščin lahko naučili tudi starejši. Minister Jože Podgoršek pa se trudi za razvoj slovenskega kmetijstva. Za neposredne pomoči kmetom je priskrbel 30 milijonov evrov in še 300 milijonov evrov dodatnega denarja iz EU skladov za prestrukturiranje slovenskega kmetijstva.

POSNETEK DOGAJANJA NA TABORU

YouTube video

Predsednik NSi je izpostavil tudi sprejetje zakona o dohodnini, ki vsem prinaša višje neto plače in so ga državljanke in državljani podprli s 25.000 podpisi, ter poslancem NSi čestital za pogum, da so vložili paket zakonov s socialnega področja, ki prinaša več reda in pravičnosti zlasti na področju socialnih transferjev. Pojasnil je, da ta paket zakonodaje sledi znanemu reku: »Zdrav in za delo sposoben človek naj dela, ne pa živi od socialne podpore.«

Odločno se bomo uprli višjim davkom in obdavčitvi nepremičnin

Dotaknil se je tudi namere Levice, da dodatno obdavči nepremičnine: »Napovedujejo višje davke in ukinitev zakona, ki nam je vsem prinesel višje plače. Prav tako napovedujejo tudi višje obdavčitve naših hiš. Proti temu se bomo v NSi najostreje uprli,« je bil odločen Tonin.

V zaključku je zbrane pozval, da se volitev udeležijo in odločno rečejo NE tistim, »ki nam bodo predvsem jemali«. Hkrati je dodal: »Na volitvah 24. aprila bo odločitev jasna: Na eni strani je učinkovita ekipa NSi, na drugi strani pa so zbrane stranke, ki napovedujejo revanšizem, nacionalizacijo in višje davke. To lahko preprečite le z odločno podporo NSi!«

Po nagovoru Mateja Tonina je na odru sledil krajši pogovor z ministri in poslanci, vse zbrane pa je iz Bruslja pozdravila tudi evropska poslanka Ljudmila Novak.

Fotografije s tabora si lahko ogledate TUKAJ.