Evropski tabor NSi v Sv. Trojici: Na naši listi so najboljši kandidati

DELI:
19.05.2019, NSi

Danes je v Sveti Trojici v Slovenskih goricah potekal tradicionalni tabor NSi, ki se ga je udeležilo ogromno članic, članov in simpatizerjev NSi ter ostalih gostov iz celotne Slovenije. Tabor je bil namenjen predvsem sproščenemu druženju, osrednji del programa pa je bil letos v znamenju kampanje pred volitvami v Evropski parlament.

Matej Tonin: V NSi želimo graditi in ne uničevati

Predsednik NSi Matej Tonin je v svojem govoru poudaril, da je NSi sestavila najmočnejšo listo, ker ji je mar za skupno evropsko prihodnost. »Na teh evropskih volitvah nista edina izbira Orban in Che Guevara, tukaj je Nova Slovenija. Krščanski demokrati želimo graditi, ne uničevati. Širimo upanje, ne strah. Zanima nas dialog, ne konflikt. Zato zaupajmo kandidatkam in kandidatom Nove Slovenije,« je v svojem govoru na evropskem taboru povedal predsednik NSi Matej Tonin in pozval vse, da podprejo evropsko listo NSi.

Celoten govor si lahko preberete TUKAJ.

Ljudmila Novak: Ne smemo dovoliti, da bi v Evropi zmagale sile, ki jo želijo razdeliti 

Ljudmila Novak je v svojem govoru v Sveti Trojici poudarila, da Evropsko unijo lahko gradimo le na sodelovanju, dialogu ter zaupanju.

»V Evropski uniji živimo v največji demokraciji na svetu, kjer so spoštovane človekove pravice. To delo želimo nadaljevati skozi sodelovanje in dialog. Evropska unija, ki nam zagotavlja varnost in blaginjo, je pred pomembnimi izzivi. Le če bomo pokazali dovolj zaupanja in modrosti jih bomo skupaj zmogli uspešno premagati,« je povedala Ljudmila Novak.

Poudarila je, da nam je Evropska unija prinesla veliko dobrobiti in miru, a kljub temu je opozorila, da z vsako napako EU pridobivajo populisti. »V preteklosti je bilo tudi v Evropski uniji, kar nekaj napak. Naj omenim samo brexit in migracije. A kljub temu ne smemo dovoliti, da bi v Evropi zmagale ali prevladovale sile, ki želijo Evropo razdeliti in bolj kot skupno dobrobit gledajo na lastno sebičnost,« je prepričana nosilka liste NSi za evropske volitve.

Volivce je prihodnjo nedeljo povabila naj obkrožijo številko 8. »Na naši listi so najboljši kandidati, ki vidijo prihodnost Evrope v sodelovanju in dialogu in ne v razdiranju. Zato smo v NSi prava izbira,« je še dodala.

 

Evropski tabor NSi

V ŽIVO: Evropski tabor NSi

Objavil/a NSi dne Nedelja, 19. maj 2019