V Portorožu potekala že peta politična akademija NSi

DELI:
25.11.2019, NSi

Pretekli konec tedna je bilo v Portorožu zelo živahno, saj sta prav tam potekala dva seminarja: Politična akademija NSi in izobraževalni vikend za ženske v politiki. Razveselilo nas je veliko zanimanje, ki so ga člani pokazali do obeh izobraževanj.

Na izobraževalnem vikendu za ženske v politiki so sodelujoče spregovorile o identiteti NSi ter o aktualnem političnem dogajanju. O ženskah v politiki pa je spregovorila evropska poslanka Ljudmila Novak. Udeleženke pa so spoznale tudi temelje prepričljivega javnega nastopanja in komunikacije.

V Portorožu se je dogajala tudi peta generacija politične akademije. Udeleženci so pridobili novo znanje s področja politike in družbenega delovanja. Skupaj se je političnih akademij udeležilo že več kot 350 ljudi. Zanimiva predavanja so potekala v več panelih, še posebej dragoceno pa je bilo poslušati predavatelje, ki so predstavili svoje izkušnje iz prakse.

Najpomembnejši izmed panelov je bil namenjen prenovljenemu programu NSi: Za vse ljudi ter rešitvam, ki jih stranka ponuja za najbolj pereče probleme. Precej časa pa smo namenili tudi pogovoru o aktualnem političnem dogajanju, o krščanski demokraciji. Udeleženci pa so spoznali tudi, kako voditi politično kampanjo na lokalnem nivoju in kako komunicirati z mediji.