V NSi zahtevamo nujno sejo odbora za zdravstvo zaradi onemogočanja širitve URI Soča

DELI:
05.12.2019, NSi

V NSi zahtevamo sklic nujne seje parlamentarnega odbora za zdravstvo, saj želimo začeti razpravo o dogajanju okoli zemljišč pri Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu RS (URI) Soča, ki zadnje dni burijo slovensko javnost.

Mestna občina Ljubljana želi namreč s prodajo zemljišč za gradnjo luksuznih oskrbovanih stanovanj onemogočiti širitev rehabilitacijskega centra Soča. Minister za zdravje Aleš Šabeder pa je dejal, da z ljubljansko občino ne bodo barantali, da bi na račun stare pediatrične klinike prišli do zemljišča okoli URI Soča.

Iva Dimic je zato danes pred predstavniki medijev povedala, da zahtevamo nujno sejo, ker menimo, da se z zemljišči ne more barantati. “Nesprejemljivo je, da neki osebni interesi prevladujejo nad splošnim dobrim,” je prepričana poslanka NSi.

Opozorila je na pomen URI Soča za celotno populacijo, ob kritikah do delovanja ljubljanskega župana Zorana Jankovića pa je kritična tudi do ministrstva za zdravje, ki je v proračunu za investicije v zdravstvo za celotno državo zagotovil le 20 milijonov evrov.

Na sejo bomo poleg Šabedra povabili tudi Jankovića, predstavnike URI Soča in Komisije za preprečevanje korupcije.

Celoten sklic seje najdete TUKAJ.

Slovensko zdravstvo

Iva Dimic: " Vložili smo zahtevo za sklic seje odbora za zdravstvo, saj menimo, da je znotraj proračuna premalo sredstev za investicije v slovensko zdravstvo." 💊💉🚑

Objavil/a NSi dne Četrtek, 05. december 2019