V NSi SMO ZA PAMETEN ZELENI PREHOD, SMO PA PROTI ZELENEMU AKTIVIZMU

DELI:
10.05.2024, NSi

»Zeleni prehod je sedaj voden na aktivističen način, voditi pa bi ga morali realistično.  Izpusti CO2 seveda prispevajo k temu, da se naš planet segreva, ampak konstantno siljenje k uporabi obnovljivih virov energije ne zmanjšuje izpustov. Edini pravi pristop je, da stavimo na jedrsko energijo,« je poudaril predsednik NSi in nosilec liste za evropske volitve Matej Tonin.

»Ljudje zaradi zelenega prehoda ne smejo postati revni. V NSi smo proti zelenemu aktivizmu, smo pa za pameten zeleni prehod,« je dodal Tonin.

Zadnji del oddaje je bil namenjen aktualnemu dogajanju na Bližnjem vzhodu. Predsednik NSi meni, da je  hitenje slovenske vlade s priznanjem Palestine predvsem pilatovsko umivanje rok, saj, da to stiske ljudi v Gazi ne bo rešilo. »Vojne v Gazi ne bomo ustavili s priznanjem. Najprej mora priti do premirja, ko bo vojna ustavljena, so potrebne nove volitve palestinskih oblasti. To pa bo vzpostavilo podlago za priznanje in oblikovanje Palestine. Trajni mir lahko prinese samo sporazum med Palestino in Izraelom,« je prepričan.