V NSi OBŽALUJEMO, DA POSLANCI NISO PRISPEVALI PODPISOV ZA ZAŠČITO SIMBOLA OSAMOSVOJITVE

DELI:
03.02.2023, NSi

»Osamosvojitev je izjemno pomembna za NSi. To je točka v zgodovini, ko je Slovenija dosegla narodno enotnost. Iz tega črpamo navdih za naše delo in upanje za to, da je življenje v skupni državi možno kljub diametralno nasprotnim stališčem. Rok za prispevanje podpisov za interpelacijo se je iztekel ob dvanajsti uri. Žal teh podpisov Nova Slovenija ni prejela in zaradi tega tudi sporočam, da interpelacije ne moremo vložiti,« je o prošnji za sopodpis interpelacije, ki smo jo naslovili na poslansko skupino SDS in poslanca manjšin, dejal Janez Cigler Kralj.

»Z vložitvijo interpelacije smo želeli zaščitili osamosvojitev kot simbol narodne enotnosti. Prihaja čas, da se oglasi tudi civilna družba in v NSi to tudi opažamo in to tudi spodbujamo,« je dejal podpredsednik NSi.

Komentiral je tudi stališče NSi do morebitnega predloga interpelacije vlade, ki ga je omenjala SDS. »Njihovega predloga interpelacije vlade še nismo prejeli, zato se do besedila ne moremo opredeliti in vnaprej prispevati podpisov,« je pojasnil Cigler Kralj, pri čemer ni izključil možnosti podpore takemu predlogu.

Ob tem je še poudaril: »V Novi Sloveniji smo že dejali, da se nam zdi samo celodnevna razprava na to temo nesmiselna, ne dovolj močna in, da je potrebno tako močno orodje opozicije kot je interpelacija celotne vlade po našem mnenju nujno zaključiti s predlogom konstruktivne nezaupnice vladi.«