V NSi dajemo mladim priložnost, da uresničijo svoje talente

DELI:
23.05.2018, NSi

»Tukaj za mano stoji prihodnost,« je na začetku novinarske konferenci s predstavitvijo kandidatov za poslance iz vrst Mlade Slovenije povedal predsednik NSi Matej Tonin. Dodal je, da je NSi stranka prihodnosti in tudi stavi nanjo.

Na novinarski konferenci so poleg predsednika NSi nastopili tudi kandidati Mlade Slovenije: Matej Hrast, Maja Šturbej, Aleksander Dončev, David Klobasa, Klemen Rutar, Barbara Medic, Špela Pogačnik, Julija Humar in Matej Keber.

Na listi NSi za parlamentarne volitve pa je celo 15 kandidatov  iz vrst Mlade Slovenije, torej mlajših od 32 let. Povprečna starost liste na nivoju celotne Slovenije pa je 45,5 leta. »Nova Slovenija gre na te volitve z mlado listo, s svežimi obrazi. Prepričani smo, da je potrebno mladim dati priložnost. In če kdo, potem imamo prav mladi odgovornost, da si bomo lahko v tej državi ustvarili družino, da se bomo v tej državi počutili varno in da bomo od svojega dela lahko dostojno živeli,« je poudaril Tonin in dodal: »NSi daje zavezo, da se bo ukvarjala s temeljnimi izzivi za preteklost. Eden izmed takih temeljnih izzivov je zagotovo izboljšanje življenja mladih v naši državi.«

Kandidati MSi so povedali, da je potrebno v Sloveniji več narediti za to, da bodo mladi dobili službe in stanovanja. Doseči pa je potrebno tudi pozitiven odnos do usklajevanja med službenim in družinskim življenjem. Zavzemajo se tudi za zaustavitev bega možganov, ki so hud problem za mlade v Sloveniji.

Celotno tiskovno konferenco si lahko ogledate v spodnjem videu.

Predstavitev mladih kandidatov NSI

Predstavitev mladih kandidatov NSI

Objavil/a NSi dne Sreda, 23. maj 2018