V NEDELJO BOMO NA REFERENDUMIH GLASOVALI PROTI

DELI:
25.11.2022, NSi

V nedeljo bomo v NSi na referendumu glasovali PROTI spremembam naslednjih zakonov:

  • Novela zakona o RTV:

V NSi smo PROTI spremembam zakona o RTV, saj želi sedanja koalicija pod krinko depolitizacije RTV iz upravljanja RTV Slovenija izključiti pomemben del civilne družbe. S spremembami zakona bi namreč čez noč prenehal mandat vsem 29 članom programskega in 11 članom nadzornega sveta. Predstavnike v svet RTV Slovenija bi tako lahko imenovale samo določene organizacije civilne družbe, ki pa po naši oceni ne predstavljajo širokega kroga gledalcev in poslušalcev z različnimi nazori in prepričanji.

  • Novela zakona o dolgotrajni oskrbi:

Ker starejšim privoščimo dostojno življenje brez stisk in pomanjkanja, bomo glasovali PROTI spremembam zakona o dolgotrajni oskrbi. Zakon je sedanja koalicija sprejela zato, da bi z njim onemogočila izvajanje sistema dolgotrajne oskrbe, na katerega Slovenija čaka že več kot 20 let, kar je neodgovorno in škodljivo.

  • Novela zakona o vladi:

Čeprav je število ministrstev pravica in dolžnost vsakokratne vlade, v NSi nismo naklonjeni temu, da se v tem trenutku povečuje število ministrstev. Izpostavljeni smo zelo negotovi gospodarski situaciji, prav tako je vlada pripravila proračun z rekordnim primanjkljajem. Dodatna ministrstva bi v taki situaciji pomenila predvsem nepotrebne višje stroške in s tem breme za državno blagajno.