V LJUBLJANI JE ČAS ZA SPREMEMBO

DELI:
28.10.2022, NSi

»Ljubljani želimo ponuditi možnost izbire drugačne oblasti. V mestnem odboru smo se dogovorili, da želimo Ljubljančankam in Ljubljančanom ponuditi svojo kandidatko, ki bo predstavljala jasne prioritete in vizijo za življenje v prestolnici. Pri določitvi za kandidaturo mi je veliko pomenila tudi podpora družine,« je uvodoma dejala v oddaji Tema dneva na Novi24 TV kandidatka stranke NSi za županjo Ljubljane Mojca Sojar.

Predstavila je tudi prioritete svoje kampanje. »Zavedamo se, da je Ljubljana zelo lepo mesto. V načrtovanju kampanje smo si po razmisleku postavili tri prioritete: Ljubljana naj bo urejena, varna in zdrava. Zavedamo se, da je ogrodje delovanja mestne občine dobro postavljeno, a želimo, da se nekatere stvari vseeno spremenijo,« je prepričana Mojca Sojar.

Varnost po mnenju kandidatke pomeni več stvari. Želi, da se poleg zagotavljanja čiste pitne vode, vzpostavi tudi učinkovit, varen in hiter promet. »Ljubljana je v času jutranjih konjic na območij vpadnic zelo obremenjena. Promet je vedno bolj zgoščen, zato je ključno, da se zagotovi razširitev vpadnic, smiselno pa bi bilo dodati tudi dodaten pas za večjo pretočnost ter hitrejše mestne in krajevne avtobusne povezave,« je poudarila Mojca Sojar in nadaljevala: »Pomembno pa je v okviru varnosti tudi zagotavljanje varne hrane in spodbujanje kmetovanja, saj tako pridemo do samooskrbe. Želimo povečati tudi število vrtičkov in lokalnih tržnic, kjer je kakovost hrane višja, kot v velikih veleblagovnicah. Varnost pa zagotavljamo tudi s tem, da smo odprti za družine z dostopnimi stanovanji, vrtci in šolami. Poskrbeti pa moramo tudi za varno starost, za kar je aktivno začela skrbeti tudi že prejšnja vlada, za kar smo zelo hvaležni.«

Kandidatka za županjo vidi veliko možnost za razvoj in napredek tudi na področju infrastrukture in zdravstva. »Aktualnega župana je potrebno pohvaliti na področju zagotavljanja stanovanj, a ne smemo pozabiti na ureditev ostale infrastrukture. Nujno pa je, da se obdržijo tudi zelene površine, saj Ljubljana velja za zeleno prestolnico Evrope. Poleg infrastrukture pa je nujno, da se zagotovi tudi dostopno javno zdravstvo. Želimo, da ima vsak Ljubljančan zdravnika, ki mu nudi kvalitetno oskrbo takrat, ko jo potrebuje. Zaskrbljujoče so velike številke pomanjkanja zdravnikov, zato podpiramo tudi vključitev zasebnikov v javno zdravstveno mrežo,« je bila jasna Sojarjeva.

Mojca Sojar je prepričana, da si Ljubljana zasluži nov obraz. »Čas je za spremembo,« je zaključila.