Ustvariti moramo državo, kjer bo pomembno, kaj znaš in ne koga poznaš

DELI:
08.05.2018, NSi

Na včerajšnjem prvem uradnem soočenju na nacionalni televiziji je nastopil tudi predsednik NSi Matej Tonin. V oddaji so govorili o problemih v zdravstvu, varnosti ter o možnem novem migrantskem valu. Predsednik NSi se je zavzel za spremembe v zdravstvu ter za pravično Slovenijo, ki bi omogočila, da mladi ostanejo v državi.

Ob vprašanju o tem ali bi morali že 16. letniki dobiti volilno pravico je predsednik NSi povedal, da se mu to ne zdi pametno, saj imamo problem že s tem, da polnoletnih mladih ne uspemo pripeljati na volitve.

Boljše razmere v vojski in policiji bodo pripomogle k varnosti

Prepričan je, da bosta za varnost Slovenije najbolj pripomogli izboljšanje razmer v slovenski vojski in policiji. »Slovensko mejo je ob povečanemu migrantskem valu potrebno varovati predvsem z okrepljeno fizično prisotnostjo. Izkušnje nas učijo, da samo postavljena žica na meji ni ustrezen način za varovanje države in ljudi,« je prepričan Matej Tonin.

Za boljšo organizacijo in preglednost poslovanja v zdravstvu

Zopet se je zavzel za konkurenčnost v zdravstvu in za to, da slovensko zdravstvo uporabi vse kapacitete, ki obstajajo. »Temeljni predlog NSi za modernizacijo slovenskega zdravstva je uporaba vseh kapacitet, ki jih ima naše zdravstvo že danes. Ključna je boljša organizacija in preglednost poslovanja,« je bil jasen.

O vse večjem odhajanju mladih v tujino je Matej Tonin povedal, da je potrebno ta trend ustaviti na način, da ustvarimo državo, ki bo pravična. »Ustvariti moramo državo, kjer bo pomembno, kaj znaš in ne, koga poznaš,« je prepričan predsednik NSi.

Celotno soočenje si lahko ogledate v spodnjem videu.

Volitve 2018 – Uvodno soočenje predsednikov vseh strank

🗳 Oglejte si prvo predvolilno soočenje vseh strank pred #Volitve2018 in prvi komentar analitikov. #gremvolit➡ www.rtvslo.si/slovenija/prvo-predvolilno-soocenje-strank-varnost-in-zdravje-slovencev/454198

Objavil/a RTVSLO.si dne Ponedeljek, 07. maj 2018