Upokojenci NSi, SDS in SLS o zavajanju DeSUSa

DELI:
30.01.2009, NSi
Gospod Bogdan Bradač, predsednik Zveze upokojencev pri Slovenski ljudski stranki, gospod Ivan Bizjak, predsednik Kluba  seniork in seniorjev pri Slovenski demokratski stranki in g. Franc Slak, predsednik  Zveze seniorjev pri Novi Sloveniji, so na skupnem sestanku v Ljubljani, 29. januarja 2009 sprejeli naslednjo

 I Z J A V O
Po obvestilu STA z dne 27. januarja 2009 o seji IO DESUS je gospod Karl Erjavec izjavil: ”Da imajo slovenski upokojenci politično stranko, ki zagovarja njihove interese v DZ”. Zveza upokojencev pri SLS, Klub seniork in seniorjev pri SDS in Zveza seniorjev pri NSi pozdravljamo izjavo gospoda Erjavca in si želimo, da bi tudi druge stranke želele zastopati interese upokojencev v Državnem zboru.. Žal pa ugotavljamo, da dosedanja stališča DESUS v DZ in javnosti zanikajo trditev gospoda Erjavca. Navajamo samo nekaj dejstev:

1. DESUS je s svojim glasovanjem v podporo reforme pokojninske zakonodaje Ropove vlade samo v času od 2000 do 2004 opeharil upokojence za dve in pol pokojnini ter za toliko znižal osnovo za letno usklajevanje pokojnin vsem upokojencem za ves čas do tega trenutka in tudi vnaprej.

2. Karel Erjavec je v predvolilnem nastopanju za volitve v Državni zbor leta 2008 obljubljal najnižjo pokojnino 1000 EUR in s tem zapeljal vse lahkoverne upokojence, zlasti pa one z nižjimi pokojninami, da so glasovali za DESUS in si s temi obljubami zagotovil neverjeten volilni uspeh, saj je skoraj podvojil število poslancev DESUS v DZ (od 4 na 7).

3. DESUS tudi ne vztraja več na dodatku k pokojninam, manjšim od 500 EUR in se pri tem sklicuje na gospodarsko stanje. Toda pozablja, da je ob podpisu koalicijske pogodbe že vsak normalen človek vedel za gospodarsko recesijo, še veliko bolj bi se moral tega zavedati politik, ki je povrhu še predsednik stranke, ki želi zastopati interese upokojencev.

Zveza upokojencev pri SLS, Klub seniorjev in seniork pri SDS in Zveza seniorjev pri NSi poudarjamo, da smo veseli vsake stranke, ki želi zastopati interese upokojencev v DZ, vendar prosimo, da tega ne delajo z lažnimi obljubami ali ukinjanjem že obstoječih pravic.  Dejanski upokojenci smo res starejši ljudje, ki smo že nekoliko pozabljivi, vendar ne toliko, da bi pozabili pri naslednjih volitvah, kdo nas je naplahtal in ogoljufal.