Matej Tonin v Bruslju: NSi je zavezana temeljnim evropskim vrednotam

DELI:
20.02.2019, NSi

V okviru priprav na začetek kampanje za evropske volitve sta predsednik NSi Matej Tonin in mednarodni tajnik NSi Federico Potočnik v sredini februarja obiskala Bruselj. Uvodoma sta se srečala s predsednikom Evropske ljudske stranke Josephom Daulom. Ravno v času obiska so s strani madžarske stranke Fidesz v javnost prišli kritični očitki na račun dela predsednika Evropske komisije Junckerja. Sogovorniki so se strinjali, da je takšno ravnanje znotraj iste politične družine nesprejemljivo. Matej Tonin je ob tem ponovil zavezanost NSi temeljnim evropskim vrednotam, ki jih zastopa Evropska ljudska stranka.

Sledil je obisk volilnega štaba Manfreda Webra, kjer mladi iz cele Evrope že nekaj mesecev intenzivno pripravljajo kampanjo za vodilnega kandidata Evropske ljudske stranke. Mladi v štabu so polni energije in navdušenja. Predstavili so turnejo Manfreda Webra, ki se bo srečal z ljudmi širom po Evropi in prisluhnil Evropejcem, kaj pričakujejo od bodočega predsednika Evropske komisije.

Matej Tonin in Federico Potočnik sta obisk zaključila pri evropski komisarki za infrastrukturo Violeti Bulc. Najbolj ju je zanimalo napredovanje gradnje 2. tira in ostalih infrastrukturnih projektov. Če Slovenija ne bo pohitela in ujela koraka s časom, se nam lahko zgodi, da bodo glavni prometni tokovi našo državo obšli. NSi se trdno zavzema za smer, ki bo Slovenijo pripeljala na pot večje veljave znotraj EU, kar je projekt, ki ne bi smel biti le v interesu politike, ampak vseh Slovencev.