TADEJA ŠUŠTAR: MORDA BI RAJE RAZMISLILI O DODATKIH ZA URAVNOTEŽENOST PROGRAMA RTV

DELI:
11.11.2020, NSi

Odbor za kulturo je obravnaval transparentnost izplačevanja dodatkov in nagrad na Radioteleviziji Slovenija v času epidemije COVID-19.

Poslanka NSi je uvodoma je poudarila vlogo RTV Slovenija, ki jo je ta odigrala pri informiranju med prvim valom epidemije. »V času prvega vala epidemije moramo RTV Slovenija priznati ključno vlogo pri informiranju glede virusa, ukrepov in zaščite pred virusom. Prav tako jim je treba priznati njihovo vlogo pri spremenjenem načinu izobraževanja. Šola se je prestavila na daljavo, prek spleta in RTV Slovenija je pripravila veliko izobraževalnih programov za otroke, da so lahko sledili izobraževalnemu procesu,« je dejala poslanka Tadeja Šuštar.

Dodala je, da smo lahko gledali tudi prispevke iz žarišč koronavirusa, kar je za novinarje predstavljalo dodatno nevarnost. »Zagotovo so bili nekateri zaposleni na RTV bolj obremenjeni in izpostavljeni in verjamem, da so bili marsikateri dodatki upravičeni,« je dejala poslanka NSi, a obenem izpostavila neuravnoteženost poročanja, ki s širjenjem bolezni COVID-19 ni izginila, temveč se žal še poglablja.

»Ob tej priložnosti bi opozorila tudi na neuravnoteženost poročanja RTV Slovenija, na kar nas opozarjajo gledalci, saj jo vse pogosteje zaznavajo. Očiten primer je Pohod za življenje, na katerem je bilo več kot 500 udeležencev, vendar RTV Slovenija takrat ni našla ekipe za poročanje o tem dogodku. Po drugi strani pa je poročala o protestu pred poljskim veleposlaništvom, na katerem se je zbralo pet udeležencev,« je na dvojne standarde pokazala poslanka NSi.

Razpravo je zaključila s hudomušnim predlogom: »Mogoče bi lahko raje razmislili o dodatkih za uravnoteženost informativnega programa.«