Tabor NSi v Ajdovščini: NSi je garant za višje plače in bolj uspešno Slovenijo

DELI:
27.05.2018, NSi

Danes je Ajdovščini potekal tradicionalni tabor NSi, ki se ga je udeležilo ogromno članic, članov in simpatizerjev NSi ter ostalih gostov iz cele Slovenije. Osrednji del programa je bil namenjen nagovoru predsednika NSi Mateja Tonina, ki je poudaril, da je NSi stranka prihodnosti. Podelil pa je tudi priznanje NSi za življensko delo starostu slovenske politike Ivanu Omanu.

V svojem govoru je ponovno zatrdil, da NSi zanima le vstop v razvojno vlado. Takšno, ki bo imela za podlago jasne razvojne cilje in zvišanje življenjskega standarda ljudi. “Ker v NSi mislimo resno, bomo stopili še korak naprej. Tako se danes javno zavezujemo, da bomo, v kolikor vstopimo v vladno koalicijo, do 1. 1. 2020 izpolnili naslednje cilje: zmanjšali bomo čakalne vrste v zdravstvu na dopustno raven, zaposlenim bomo zvišali neto plače za vsaj 50 € na mesec in pospešili

bomo postopke za odvzem nezakonito pridobljenega premoženja. Če teh ciljev ne bomo uspeli izpolniti, bomo iz takšne koalicije takoj izstopili, saj nima smisla, da v njej vztrajamo,” je zatrdil Matej Tonin.

Celoten govor Mateja Tonina si lahko preberete TUKAJ.

Priznanje NSi za Ivana Omana

Zbrane je uvodoma pozdravila predsednica OO Ajdovščina Nadja Ušaj Pregeljc in zbranim zaželela dobrodošlico v Vipavski dolini. Prav tako je množico ljudi pozdravil tudi domači poslanec Jernej Vrtovec. “Močna NSi je garant, da bomo živeli bolje,” je poudaril in dodal: “Tečemo zadnji krog pred parlamentarnimi volitvami. Vesel sem, da smo v NSi v dobri formi, da smo hitri in prehitevamo tekmece. Vabljeni, da se 3. junija udelezite volitev in nas podprete!”

Predsednik NSi Matej Tonin je na današnjem taboru starosti slovenske politike Ivanu Omanu izročil priznanje NSi za življensko delo. Ivan Oman je v svoji zahvali povedal, da je čas za novo slovensko pomlad ter da je čas za Novo Slovenijo.

Za družabni del pa so poskrbeli ansambel Roka Žlindre, pihalni orkester Vrhpolje, Anika Horvat in Moravška Mara.

Fotogalerijo z dogodka si lahko ogledate TUKAJ.

Celoten posnetek tabora pa si lahko ogledate v spodnjem videu.

V ŽIVO: TABOR NSi

V ŽIVO: TABOR NSi v Ajdovščini

Objavil/a NSi dne Nedelja, 27. maj 2018