SVOBODA ŽELI S POSVETOVALNIMI REFERENDUMI NA DAN EVROPSKIH VOLITEV MOBILIZIRATI VOLIVCE

DELI:
19.04.2024, NSi

»Svoboda želi volivce mobilizirati s tem, da na dan evropskih volitev odločajo tudi o vsebini treh posvetovalnih referendumov. V NSi trdimo, da vprašanja o evtanaziji in marihuani niso ključna strateška vprašanja te države in te družbe.,« je uvodoma v oddaji 24ur zvečer poudaril poslanec NSi Jožef Horvat.

Namesto da bi soočali različne poglede, kakšna naj bo bodoča Evropa, ki je na nekaterih področjih tudi popolnoma iztirila, vladajoča koalicija želi pozornost preusmeriti v opredeljevanje in razdvajanje družbe pri vprašanjih legalizacije marihuane in evtanazije. »V NSi zato predlagamo super referendumski dan. Imamo že pripravljene vložene amandmaje na referendumske odloke, kjer predlagamo, da bi odločanje združili na super referendumski dan. Smiselno bi bilo, da bi imeli referendumski dan na že postavljeni 24.november, ko bomo odločali o JEK-u 2,« je prepričan Horvat.

Poslanec NSi je problematiziral tudi zmedo pri referendumskih vprašanjih, v zvezi s tem pa po njegovih besedah v NSi razmišljamo, da bi vložili presojo na Ustavno sodišče.