Svet stranke odločil, da bo 12. kongres NSi 21. aprila

DELI:
12.03.2018, NSi

Člani sveta NSi so danes soglasno izglasovali odločitev, da bo 12. kongres stranke 21. aprila letos.  Seznanili so se tudi z aktualno politično situacijo v Sloveniji in pripravah na parlamentarne volitve.

Matej Tonin je v svojem govoru pred svetom povedal: “Usmerjeni  smo predvsem v prihodnost in zavedamo se, da Slovenija za nadaljni razvoj potrebuje modernizacijo ključnih sistemov.” Spomnil je na prenovljeni program stranke, ki vsebinsko izpostavlja prav tiste rešitve, ki jih Slovenija v tem trenutku najbolj potrebuje. Izpostavil pa je tudi, da je v zadnjem mesecu obiskal skorajda vse slovenske regije in povsod doživel pozitivne odzive na spremembe v stranki.

V zvezi s soglasno odločitvijo sveta NSi, da gre stranka aprila na volilni kongres je Tonin dejal: “Vesel sem, da bomo imeli kongres že aprila, saj bo to praznik strankine demokracije, hkrati pa bo to dobra popotnica pred parlamentarnimi volitvami.”

Z današnjim dnem tako začenjajo teči tudi vsi roki za volilna opravila pred kongresom, kjer bodo poleg volitev za predsednika stranke potekale tudi volitve za vse organe druge stranke.