Svet stranke odločil, da bo 12. kongres NSi 21. aprila

DELITE TA
PRISPEVEK
12.03.2018, NSi

Člani sveta NSi so danes soglasno izglasovali odločitev, da bo 12. kongres stranke 21. aprila letos.  Seznanili so se tudi z aktualno politično situacijo v Sloveniji in pripravah na parlamentarne volitve.

Matej Tonin je v svojem govoru pred svetom povedal: “Usmerjeni  smo predvsem v prihodnost in zavedamo se, da Slovenija za nadaljni razvoj potrebuje modernizacijo ključnih sistemov.” Spomnil je na prenovljeni program stranke, ki vsebinsko izpostavlja prav tiste rešitve, ki jih Slovenija v tem trenutku najbolj potrebuje. Izpostavil pa je tudi, da je v zadnjem mesecu obiskal skorajda vse slovenske regije in povsod doživel pozitivne odzive na spremembe v stranki.

V zvezi s soglasno odločitvijo sveta NSi, da gre stranka aprila na volilni kongres je Tonin dejal: “Vesel sem, da bomo imeli kongres že aprila, saj bo to praznik strankine demokracije, hkrati pa bo to dobra popotnica pred parlamentarnimi volitvami.”

Z današnjim dnem tako začenjajo teči tudi vsi roki za volilna opravila pred kongresom, kjer bodo poleg volitev za predsednika stranke potekale tudi volitve za vse organe druge stranke.