SVET NSi POTRDIL VSTOP V NOVO VLADO

DELI:
27.02.2020, NSi

Svet NSi je podprl vstop stranke v vlado. Po seji je predsednik  Matej Tonin sporočil, da je razprava pokazala, da je koalicijska pogodba za člane NSi sprejemljiva, ni pa optimalna.

Podprli so jo vsi prisotni člani sveta stranke. NSi po koalicijskem razrezu tako pripadajo tri ministrstva, in sicer za obrambo, infrastrukturo in socialo. Tonin bo prevzel ministrstvo za obrambo, drugi kadri pa po njegovih besedah še niso dorečeni.

Predsednik NSi je pojasnil, da so po finančni teži ministrstva, ki pripadejo NSi, na drugem, tretjem in četrtem mestu. Po njegovih besedah tako prevzemajo zelo zahtevne resorje, saj da se v stranki ne bojijo izzivov.

“Prevzeli smo resorje, ki se jih je marsikdo izogibal, ker so težki, ampak mi v NSi v tem vidimo izziv. To so tudi področja, ki lahko okrepijo strankino dosedanje vsebinsko delo,” je prepričan.

V stranki so v koalicijski pogodbi sicer pričakovali bolj drzne poteze na področju zdravstva, kjer bi želeli bolj odločno postopanje v smeri odprave čakalnih vrst, da bodo uporabili vse razpoložljive kapacitete vse od začetka.

“Eno so naše želje, drugo pa realne okoliščine ter usmeritve in programi naših koalicijskih partnerjev,” je dodal predsednik NSi.

Svet NSi je potrdil vstop v novo vlado. Razloge za takšno odločitev je v izjavi za javnost predstavil predsednik Matej Tonin.

Objavil/a NSi dne Torek, 25. februar 2020