STRAH PRED SLOVENSKO VOJSKO JE POPOLNOMA ODVEČ

DELI:
01.04.2020, NSi

»To je naša vojska. To so naši sosedje, prijatelji, sorodniki. Domoljubi. Ne vem, kdo se boji te slovenske vojske. To ni sovražna vojska, kot smo jo imeli leta 1991. To je naša vojska, ki želi zavarovati nas. In to izključno na naši južni meji. Ta vojska ne bo hodila po domovih,« je v izjavi za medije povedal vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat.

🇸🇮 Kdo se boji SLOVENSKE vojske? ⁉️

🇸🇮 Kdo se boji SLOVENSKE vojske? ⁉️ Celotno človeštvo se je znašlo v izredni situaciji. Borimo se proti nevidnemu sovražniku, ki ne pobira življenj samo v tako imenovanih rizičnih skupinah ljudi, ampak žal tudi med mladimi.➡️ Praktično v vseh državah sveta ljudem pomaga tudi vojska. In želimo si, da bi naša vojska pomagala tudi v Sloveniji. Naša vojska želi zavarovati NAS! In to izključno na slovensko-hrvaški meji.

Objavil/a Jožef Horvat dne Sreda, 01. april 2020

Dodatna pooblastila ne pomenijo vojske na ulici

“Dodatna pooblastila vojski vidim predvsem v luči razbremenitve policije na južni meji, policijske sile pa bi lahko pomagale v notranjosti države. Aktivacija 37a člena ne pomeni vojske na ulicah, vladne diktature in nadzora nad prebivalci,” je na odboru za obrambo dejal poslanec Aleksander Reberšek.

V svoji razpravi je zbodel tudi Levico in dejal, v socializmu, ki ga v tej stranki zagovarjajo, sploh ni bilo vprašanj glede vojske. »Vojska takrat ni bila samo na meji, ampak tudi v državi. V Levici ste v nasprotju sami s sabo. Zagovarjate socialistične prakse, ne bi pa poslali naših vojakov na mejo, da branijo našo državo,« je dejal.

Slovenija ne sme postati migrantski žep

Poudaril je, da je trenutno na južni meji 190 pripadnikov Slovenske vojske. Z aktivacijo 37a člena pa bi se ta številka povečala na 500 pripadnikov. To je pomembno predvsem zaradi tega, ker migrantska pot poteka čez Slovenijo. Pri tem pa sta Avstrija in Madžarska svoje meje zavarovale in če mi ne ukrepamo, bo v Sloveniji nastal žep.

Ob vsem strahu, ki se ga nepotrebno zganja v javnosti je poudaril kakšna so pooblastila, ki jih z aktivacijo tega člena pridobi vojska. »Opozarjajo. Napotujejo. Začasno omejujejo gibanje oseb. Sodelujejo pri obvladovanju skupin in množic,« je dejal in dodal: »Dajmo se zavedat, da so vojaki naši državljani, prijatelji, da nas nima biti kaj strah. Spomnimo se leta 1991, ko nam je vojska priborila svobodno državo in mislim, da so vsi strahovi odveč,« je še izpostavil poslanec NSi.