SPOŠTUJEMO ZAKONE, ZATO USTANAVLJAMO DEMOGRAFSKI SKLAD

DELI:
04.03.2021, NSi

»Zakon o nacionalnem demografskem skladu bomo podprli, lahko pa vidimo, da nas marsikdo, še posebej levi blok opozicije pri tem močno ovira, blokira. Na nek način sporočajo, da v tej državi ni potrebno spoštovati zakonov. Na kaj ciljam? Ciljam na zakon o pokojninskem in invalidskem zavarovanju, ki je bil sprejet decembra 2012, začel veljati 1. januarja 2013 in v tem zakonu smo takrat zapisali, da moramo 2 leti od uveljavitve zakona najkasneje, torej v začetku 2015 ustanoviti demografski rezervni sklad,« je v oddaji Odmevi dejal vodja poslanske skupine Jožef Horvat.

Poudaril je, da spoštujemo zakone, zato smo se v koalicijski pogodbi tudi dogovorili, da nacionalni demografski sklad ustanovimo. »Levi del opozicije pravi, da je prehitro. No, 6 let zamujamo. Mi pač spoštujemo zakone, imamo zaveze do ljudi in to bomo realizirali, kljub neprestanim blokadam,« je poudaril poslanec NSi.

Izpostavil je tudi dejstvo, da je opozicija imela veliko možnosti, da sodeluje, ampak so na odboru za finance enostavno pobegnili iz razprave, sejo so obstruirali in na ta način povedali vse o osebi. »Da pa gre za blokado, pa drži, saj je med drugim, so predlagatelji posvetovalnega referenduma našo zakonodajno-pravno službo tudi spraševali, ali je možno večkrat vložiti predlog za posvetovalni referendum. Tu tiči zajec,« je dodal Jožef Horvat.

Komentiral pa je tudi izstop Fidesza iz poslanske skupine Evropske ljudske stranke v Evropskem parlamentu. »Moje osebno mnenje je, da ta poteza bila pričakovana. Prepričan pa sem, da to ne bo imelo prav nobenega vpliva na politično sliko v Republiki Sloveniji,« je dodal.