Slovenija se pogovarja: v tem tednu z upokojenci, sindikati, delodajalci in Karitas

DELI:
09.03.2018, NSi

V tem tednu se je vodstvo NSi na čelu s predsednikom Matejem Toninom v okviru projekta Slovenija se pogovarja srečalo z več organizacijami. Med njimi je tudi srečanje z Združenjem delodajalcev Slovenije, Zvezo društev upokojencev Slovenije, Karitas in Zvezo svobodnih sindikatov.

V Zvezi društev upokojencev Slovenije so po srečanju, ki je bilo namenjeno seznanitvi s problemi pokojninskega sistema v Sloveniji, izpostavili, da ima NSI ima izrazit čut za upokojence. Matej Tonin je ZDUS predstavil tudi predlog zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju, ki izboljšuje položaj upokojencev in ga je v parlamentarni postopek že vložila poslanska skupina NSi.

Srečanje z Zvezo svobodnih sindikatov Slovenije je bilo namenjeno pogovoru o zakonodaji, ki se dotika delavcev, in o socialnem dialogu. Prav tako je šlo za spoznavno srečanje med predsednikom NSi Matejem Toninom in predsednico ZSSS Lidijo Jerkič, ki sta pred kratkim nastopila novi funkciji. Lidija Jerkič je izpostavila veselje ob tem, da se Nova Slovenija zanima za delavsko zakonodajo in položaj delavcev.

Združenje delodajalcev Slovenije je po srečanju s predsednikom NSi izrazilo mnenje, da bi rešitve, ki jih predlaga NSi, izboljšale konkurenčnost gospodarstva. Srečanje je namreč bilo namenjeno prav pogovoru o tem, kako slovensko gospodarstvo narediti bolj konkurenčno.

Za konec tedna se je predsednik NSi srečal s z glavnim tajnikom Karitas Cvetom Uršičem. Govorila sta o delu Karitas in problemom, s katerimi se ta organizacija sooča pri svojem delu. Cveto Uršič je poudaril, da se tako NSi kot Karitas zavzemata za uspešno gospodarstvo in blaginjo ljudi.