SLOVENIJA POTREBUJE NOVO PERSPEKTIVO IN VIZIJO, NE PA NOVIH AFER

DELI:
26.01.2024, NSi

»Slovenija potrebuje drugačen pristop, kot ga gledamo trenutno. Ta država potrebuje jasno vizijo in smer, ne pa vedno novih afer, ki jih ta vlada producira vsak teden. V državi vlada popoln kaos, brezvladje, predvsem pa je ta koalicija zelo uspešna pri prelaganju odgovornosti,« je uvodoma v sinočnji Tarči dejal poslanec NSi Jernej Vrtovec.

Dodal je, da je ministrstvo za pravosodje pri nakupu nove stavbe naredilo vrsto procesnih napak. »Ministrstvo je kljub temu, da zakonsko ni dolžno narediti svoje lastne cenitve, ob tem ko kupuje nepremičnino, to v tem primeru spregledalo. Ključen element pri tej odločitvi bi bilo, da Ministrstvo za pravosodje razpolaga z dejanskimi podatki, kolikšna je vrednost te nepremičnine in se potem lahko odloči za nakup stavbe. Vlada kot kolektivni organ je pogodbo, kjer ni za državo nobene varovalke, potrdila na svoji redni seji, zato celotna koalicija nosi kolektivno odgovornost za to napako,« je poudaril poslanec NSi.

Vlada iz dneva v dan izgublja kredibilnost

Vrtovec je prepričan, da z vedno novimi aferami vlada in posamezni ministri izgubljajo svojo kredibilnost. »Ljudje iz dneva v dan izgubljajo zaupanje v kakovost dela posameznih ministrov. Ključna je kredibilnost in ta trenutek bi Slovenija potrebovala predvsem vizijo, smer, ne pa dnevno politično obmetavanje, prerekanje in ukvarjanje z aferami,« meni.

V oddaji so se dotaknili tudi spornega nakupa 13.000 računalnikov, za katero je poslanec Jernej Vrtovec dejal, da je vlada nakupila računalniško opremo, ki pa se trenutno nahaja v skladišču v Logatcu, kjer se na njej nabira prah. Še danes se ne ve, komu so računalniki namenjeni, na kakšen način bodo razdeljeni, za skladiščenje  pa se plačuje tudi najemnina. Gre torej za še eno afero te vlade in nepojasnjeno porabo davkoplačevalskega denarja, je opozoril.

Jernej Vrtovec je svoj nastop zaključil z željo, da Slovenija čimprej dobi oblast, ki bi predstavila novo vizijo in usmerila Slovenijo na pot napredka. »Svet se spreminja s svetlobno hitrostjo in pred nas postavlja zahtevne izzive. Če kaj, potem Slovenija v tem trenutku potrebuje novo smer in novo perspektivo,« je bil jasen poslanec NSi.