SKRBI NAS, DA SOVRAŽNA RETORIKA PRIHAJA IZ POLITIKE

DELI:
03.02.2021, NSi

»To kar se je danes zgodilo, je res zaskrbljujoča zadeva. V zadnjem mesecu imamo kar nekaj, morda tam 10 takšnih izrazov sovraštva, simbolov delitve. Naše današnje najstarejše generacije imajo zelo grenke izkušnje s kljukastimi križi in natančno vedo, kaj to pomeni. Samo vprašanje časa je, da se človek dvigne nad človeka. To nas v NSi zelo skrbi in ocenjujemo, da ta retorika in sovraštvo pravzaprav prihaja iz slovenske politike. Vse to, kar se je zgodilo na sedežu Zavoda Iskreni, je pravzaprav gotovo rezultat, ki je prišel iz parlamenta oziroma ima svoje korenine v parlamentu,« je v oddaji 24 ur zvečer dejal vodja poslanske skupine Jožef Horvat.

Poudaril je, da smo se kot narod Slovenci, pred 30. leti osamosvojili zato, ker smo prej živeli v državi, kjer so bile kršene človekove pravice. »Danes se to izgleda ponovno dogaja, kajti verska svoboda je ena od osnovnih, ena od temeljnih človekovih pravic,« je dejal vodja poslanske skupine NSi.

Izpostavil je mnenje, da so različni pogledi in stališča do najpomembnejših družbenih vprašanj, bogastvo demokracije in mi v NSi si tega želimo. »A takšnih vsebinskih razprav je v zadnjem letu ali dveh v državnem zboru zelo malo. Gre, gre dejansko za to, da se med seboj napadamo in to ni dopustno. V tem demokratičnem diskurzu, čeprav ne vem, če je še demokratični, smo pravzaprav najnižje. No, kar se pa kolega Kordiša tiče, oni je tisti, ki je pravzaprav predsednika vlade najprej pošiljal na psihiatrijo,« je dejal Jožef Horvat.

Dodal je, da je NSi, ko je bila v opoziciji, na korekten, človeka vreden način gledali vladi pod prste. »Ne more pa kolega, poslanec iz LMŠ, kot smo videli prejšnji petek na seji odbora za delo enostavno oporekati ministru, da ni sestavil korektne komisije, ki je odločala o tem razpisu, ker da je ena od članic te komisije bila pred 17. leti s tem ministrom na neki novinarski konferenci kot skavtinja. Glejte, kam pa pridemo,« je bil ogorčen vodja poslanske skupine NSi.