Skrajni čas je za vlado, ki bo reševala probleme ljudi

DELI:
15.03.2018, NSi

Podpredsednik NSi mag. Valentin Hajdinjak je v današnji izjavi za javnost povedal, da si lahko Slovenija po odstopu premierja Mira Cerarja oddahne, saj vlada ni imela jasnih prioritet in ciljev. »Čakalne vrste pri zdravnikih so vse daljše, plače in pokojnine so nizke, davki so previsoki, modernizacije pravosodja ni bilo in namesto, da bi se vlada ukvarjala s problemi, ki tarejo ljudi, je bila razglašena in se je ukvarjala sama s sabo,« je poudaril in dodal: »Skrajni čas je, da priložnost za vodenje države dobimo stranke, ki imamo rešitve in mislimo resno.«

Kdaj bodo volitve, je po njegovih besedah odvisno od predsednika države, v NSi pa se jih ne bojimo. »Mi jih čakamo in gremo lahko na volitve tudi jutri, kajti skrajni čas je, da Slovenija dobi vlado, kot si jo zasluži, vlado, ki bo reševala probleme državljank in državljanov,« je prepričan.

Kot je pojasnil, je premier je vseskozi prevzemal odgovornost za svoje ministre, tudi opozicija mu je večkrat predlagala zamenjavo določenih ministrov, ki niso delali dobro. “Vendar premier tega ni upošteval, s tem pa je seveda na marsikaterem področju prevzel odgovornost tudi osebno nase,” je dodal.

Po besedah podpredsednika je čas, da uredimo poslovno okolje, zvišamo plače, znižamo davke, uredimo zdravstveni sistem, se usmerimo v prihodnost in pripravimo Slovenijo na izzive, ki so pred nami.

Glede možnosti novega mandatarja v tem sklicu je dejal, da je po njegovem mnenju za Slovenijo v tem trenutku najbolje, da gre na volitve in da dobi vlado, ki bo znala in zmogla reševati probleme.

Slovenija si lahko oddahne, ker te vlade ni več. Zdaj je čas za novo politiko, ki ima rešitve! 🇸🇮

Objavil/a NSi dne Četrtek, 15. marec 2018