Seniorji Nove Slovenije na Rožnovenski poti

DELITE TA
PRISPEVEK
20.09.2015, NSi

DSCN5768-seniorjiRožnovenska pot, ki se začenja in konča pri baziliki Marije Pomagaj na Brezjah, postaja pomemben kamenček v mozaiku vedno večjega števila pohodnih poti po Sloveniji, ki so pogosto vezane tudi na slovensko krščansko izročilo. Brezjanska pa to še posebej izpostavlja, saj romarji po poti zmolijo vse tri dele rožnega venca.

Seniorji Nove Slovenije, ki se nam je za nekaj časa pridružil tudi glavni tajnik Robert Ilc, smo jo prehodili v soboto, 19. septembra. Bila je priložnost, da smo ob premišljevanju skrivnosti rožnega venca molili – ne le za osebne potrebe, ampak tudi za našo domovino in za vse, ki se z javnim in političnih delom trudijo, da bi v Sloveniji živeli dostojanstveno in svobodno. Že pri maši pred začetkom romanja in na rožnovenski poti pa so bile naše misli tudi pri Novi Sloveniji, ker verjamemo, da je dragoceni kamen v slovenskem političnem kamnolomu. Na dobrih 12 kilometrih je bila ob molitvi in premišljevanju tudi priložnost, da smo pokramljali o rečeh, ki nas razveseljujejo ali žalostijo.

Ob tem duhovnem in tudi fizičnem doživetju pa smo posebej hvaležni našemu članu Matevžu Kleču, ki je eden ob pobudnikov in skrbnikov Rožnovenske poti, ter družini Ovsenek na Brezjah pri Tržiču, kjer smo bili ob prijaznem sprejemu in živahnem kramljanju deležni tudi pestre in izdatne malice.