SEM KANDIDAT Z JASNIMI DESNOSREDINSKIMI VREDNOTAMI

DELI:
14.10.2022, NSi

»Predsednik republike mora ljudi razumeti v realnem življenju. Sam s svojo življenjsko zgodbo jih dobro razumem. Prihajam namreč iz delavske družine, nič nam ni bilo podarjeno, vse smo ustvarili z lastnimi rokami, « je uvodoma v sinočnjem predsedniškem soočenju dejal kandidat NSi-ja Janez Cigler Kralj.

Kandidati so spregovorili tudi o aktualnem dogajanju glede družinskega zakonika. Glede posvojitev otrok istospolnih parov je Cigler Kralj dejal, da lahko odkrito pove svoje odklonilno mnenje, saj ga ne skriva in mu ni nerodno. »To niso skrajne vrednote, to so vrednote, po katerih slovenski človek živi že stoletja, lahko rečemo tudi tisočletja, to, da bi delo moralo biti cenjeno in spoštovano, to, da se podjetnikov ne zmerja in tišči z bajoneti v morje, to, da se otroku v postopku posvojitve da možnost, da je posvojen v najbolj optimalno skupnost s prisotno mamo in očetom, to so vrednote, na katerih lahko slovensko družbo povežemo,« je povedal kandidat za predsednika Janez Cigler Kralj.

V zaključku je povedal, da se ne strinja z novim zakonom o RTV. »Menim, da ne bo dosegel cilja depolitizacije. Pod krinko civilne družbe bo pripeljal notri še večji vpliv politike, kar pa je najbolj nevarno – prikrit bo in še okrepljen,” je povedal Janez Cigler Kralj in dodal, da mu je bližje koncept, ko “ne skrivamo politične pripadnosti in jasno povemo, kakšne politične usmeritve smo.«