ROBERT ILC V INTERVJUJU ZA REPORTER: 4. AVGUST 2000 JE PRINESEL UPANJE ZA KRŠČANSKO DEMOKRACIJO

DELI:
24.07.2020, NSi

Glavni tajnik NSi Robert Ilc je v intervjuju za Reporter spregovoril o letošnji 20. obletnici NSi, o svojem pogledu na vse tri predsednike naše stranke, o delu ministrov NSi v vladi in o njegovem delu v stranki.

V intervjuju je povzel tudi svoje spomine na 4. avgust 2000, ko je bila ustanovljena Nova Slovenija. »Sem edini član sedanjega vodstva stranke, ki je bil fizično navzoč na njenem ustanovnem kongresu, pa se še nimam za tako starega človeka. Tisti dogodek je prinesel upanje za krščansko demokracijo. Po neuspešni združitvi dveh strank, večinski del nekdanjih krščanskih demokratov ni bil zadovoljen z združitvijo. Ustanovitev NSI je bila za nas nekakšna bilka upanja, da bi šli krščanski demokrati lahko naprej po poti, ki smo si jo zastavili. V skupni zgodbi z SLS se žal velik del krščanskih demokratov ni prepoznal. Sam dogodek ustanovitve je bil veličasten, saj je prišlo ogromno ljudi iz celotne Slovenije. Dvorana ZZZS je pokala po šivih, jaz pa sem skrbel za tehnično organizacijo ustanovitve,« je v intervjuju dejal Robert Ilc.

Na svoj precej dolg staž v vodstvu stranke je ponosen. »Bil sem glavni tajnik izven parlamentarne stranke, opozicijske in vladne stranke. Izkušnje so se nabrale in z leti tudi nekaj modrosti. Resda moj mandat po statutu stranke traja dve leti, ampak to pomeni, da sem bil vsaj šestkrat potrjen na predlog predsednika ali predsednice v svetu stranke. Vedno sem dobil skoraj soglasno podporo in to jemljem kot potrditev mojega dosedanjega dela. Vsak dan od jutra do večera se s svojo ekipo iskreno trudim za stranko, in dokler bom imel zaupanje predsednika stranke, se bom trudil še naprej. Osebno pa sem prepričan v to, da smo vsi zamenljivi in za menoj lahko pridejo še boljši in bodo lahko imeli še daljši staž,« je dejal glavni tajnik NSi.

Celoten intervju si lahko preberete TUKAJ.