Regijski odbor NSi Dolenjska na obisku državnega zbora in glavnega tajništva NSi

DELI:
14.12.2017, NSi

Člani in simpatizerji NSi iz RO Dolenjske smo včeraj obiskali Poslansko skupino NSi v državnem zboru, glavno tajništvo NSi, se sprehodili po praznično okrašeni Ljubljani in si na Bregu ob Ljubljanici ogledali jaslice iz slame. Ob prihodu v državni zbor nas je prijazno nagovoril tudi novi predsednik državnega sveta Alojz Kovšca.

Ogledali smo si prostore državnega zbora, veliko dvorano, kjer potekajo seje in zasedanja poslancev ter se seznanili z zgodovino in delovanjem parlamenta.V prostorih poslanske skupine NSi sta nas sprejela vodja poslanske skupine NSi Matej Tonin in poslanec Zvonko Lah, ki sta nam predstavila delo poslanca in odgovorila na številna naša vprašanja.

Na sedežu glavnega tajništva nas je glavni tajnik stranke Robert Ilc popeljal skozi zgodovino stranke, opisal njeno delovanje in nam razkazal prostore, v katerih stranka deluje. Nazadnje smo se sprehodili še po praznično okrašeni Ljubljani in se nekaj časa zadržali ob jaslicah iz slame, kjer nas je sprejel idejni vodja postavitve jaslic in predsednik Zveze seniorjev NSi Jože Jurkovič. Poudaril je, da z jaslicami kot zunanjem znamenju božiča pokažemo, da smo kristjani močno prisotni v tem prostoru. Hvala vsem, ki so nam pripravili tako zanimiv dan. Doživeli smo polnost adventnega časa in si razsvetlili srca z betlehemsko lučjo.

Regijski odbor NSi Dolenjska