Razprava na Svetu NSi naklonjena prenovljenemu temeljnemu programu NSi

DELI:
06.11.2019, NSi

Svet NSi je na današnji seji razpravljal o aktualnih družbenih zadevah ter se med drugim seznanil s prenovljenim temeljnim programom, ki ga bo 17. novembra v Mariboru dokončno potrdil kongres NSi.

Kot je ob robu seje dejal predsednik NSi Matej Tonin se NSi s prenovljenim programom, ki bo predstavljen na kongresu, tudi s svojim temeljnim programom loteva najbolj aktualnih družbenih tem. “Osrednjo skrb namenjamo človeku in ne državi ali kapitalu. V program smo vključili tudi smernice za vsesplošno digitalizacijo države in uporabo najnaprednejših tehnologij. Veliko pozornosti smo namenili tudi varovanju okolja, migracijam, prenovi zdravstvenega, pokojninskega in sodnega sistema ter skrbi za sočloveka,” je pojasnil Tonin.

Predsednik NSi je še poudaril, da temeljnih vrednot, ki jim krščanski demokrati sledijo že od svojega nastanka, v prenovljenem programu ne spreminjajo, saj za to ni nobene potrebe. “Gre za univerzalne vrednote in načela, ki so temelj naše zahodnoevropske družbe in na katerih smo zgradili tudi Evropsko unijo, ki nam že več kot 70 let zagotavlja mir in blaginjo,” je dejal Tonin in dodal: “S prenovljenim temeljnim programom sedaj jasno in odločno povemo, da smo politična sredina, za katero verjamemo, da bo ljudem v  Sloveniji zagotovila boljše življenje. Le zmerna in premišljena politika je tista, ki lahko poveže vse zdrave politične sile in prinese širši družbeni dogovor o naši skupni prihodnosti.”

Svet NSi se je na seji seznanil tudi z aktualnimi zadevami, ki jih v državnem zboru obravnava poslanska skupina NSi ter stališčem stranke do poteze Banke Slovenije, ki je zaostrila pogoje kreditiranja prebivalstva.