ZELENA ZVEZA NSi PRIČELA Z DELOM, PREDSEDNIK POSTAL NEJC VESEL

DELI:
04.11.2021, NSi

V sredo, 3. novembra, je potekala seja upravnega odbora Zelene zveze NSi. Člani odbora so na seji volili tudi predsednika in podpredsednika zveze ter sprejeli ključne usmeritve za prihodnje delovanje.

Uvodni nagovor na sami seji je podal glavni tajnik Robert Ilc, ki je poudaril, da je vesel, da Zelena zveza tudi uradno začenja delovanje znotraj družine NSi. Sledile so volitve, na katerih so člani izvolili Nejca Vesela za predsednika Zelene zveze NSi, za podpredsednico Natašo Brežnik in za podpredsednika Jožefa Horvata.

V nadaljevanju so člani razpravljali o ključnih izhodiščih za delovanje zveze. »Skupaj smo se odločili, da bomo znotraj zveze ustanovili 4 strokovne skupine iz področja infrastrukture, okolja in prostora, kmetijstva, gozdarstva in prehrane ter iz področja mednarodnih zadev. Člani bodo tako vključeni v eno izmed strokovnih skupin, ki bodo obravnavale pereče teme iz državne ter mednarodne ravni,« je po seji odbora poudaril novoizvoljeni predsednik Nejc Vesel.

Do naslednje seje zveze se bodo še posodobila pravila delovanja zveze, programska izhodišča, strokovne skupine pa bodo predstavile konkretne predloge, na kakšen način bodo delovale znotraj zveze.

»Dela z upravnim odborom se veselim, saj je v njem polno strokovnjakov iz različnih področij, ki bodo pripomogli k strokovnosti predlogov in rešitev. Pred nami je namreč veliko izzivov, ki jih moramo rešiti, če želimo zanamcem pustiti čisto okolje, ki nam je bilo dano,« je še dejal predsednik Zelene zveze NSi.