PROGRAMSKI POUDARKI NSi: EVROPA POTREBUJE NOV ZAGON!

DELI:
17.05.2024, NSi

EU je prav gotovo zgodba o uspehu. Vseeno pa si moramo odkrito priznati, da je EU na nekaterih področjih zaradi aktivizma in zgrešenih levih politik spodletelo. Volitve v evropski parlament so najboljša priložnost, da Evropo vrnemo nazaj na pravo pot.

  • Močna in varna Evropa. Povezane Evrope ni brez močnega gospodarstva in zagotovljenega miru. Za NSi je najpomembnejši cilj krepitev srednjega razreda – smo na strani vseh tistih, ki delajo in ustvarjajo. Zato potrebujemo privlačno poslovno okolje in manj nesmiselnih birokratskih ovir. Za varnost moramo storiti več in okrepiti naše obrambne zmogljivosti. Naš zaostanek za Ameriko in Kitajsko je vedno večji in to moramo spremeniti.
  • Zeleni prehod moramo izvesti pametno. V NSi bomo naredili vse, da ljudje zaradi zelenega prehoda ne bodo postali revni. Dovolj je prepovedi – varstvo okolja ne sme pretirano omejevati naših kmetov. Sončne in vetrne elektrarne ne bodo dovolj, potrebujemo jedrsko energijo.
  • Evropa mora zavarovati svoje meje in se odločno postaviti za ohranitev našega načina življenja. Brez odločnih sprememb Evropa problema migracij ne more rešiti. Ključni korak je vzpostavitev migrantskih centrov izven EU v tretjih, varnih državah. Polega tega moramo jasno sporočiti: kdor v EU pride nelegalno, bo vrnjen nazaj. V EU so dobrodošli vsi, ki želijo soustvarjati našo skupno blaginjo in sprejeti naš način življenja.

Celotno besedilo evropskega programa NSi je dostopno TUKAJ. 

Skupaj vrnimo EU nazaj na pravo pot!