PREDLOG NSi: NAKUP SODNE STAVBE NAJ PREIŠČETA RAČUNSKO SODIŠČE IN PRORAČUNSKA INŠPEKCIJA

DELI:
19.01.2024, NSi

V zvezi s sumom netransparentne porabe davkoplačevalskega denarja pri nakupu sodne stavbe s strani ministrstva za pravosodje v NSi zahtevamo pojasnila na Komisiji za nadzor javnih financ.

Članom komisije predlagamo, da po končani razpravi na nujni seji sprejmejo naslednje sklepe:

  1. Komisija za nadzor javnih financ v skladu s 25. členom Zakona o računskem sodišču (Uradni list RS, št. 11/01 in 109/12) Računskemu sodišču predlaga izvedbo revizije pravilnosti in smotrnosti poslovanja Ministrstva za pravosodje pri sklenitvi pogodbe za izvedboprojekta»2030-23-0017 Nakup poslovnih prostorov v Ljubljani za potrebe pravosodnih organov«.
  2. Komisija za nadzor javnih financ priporoča Sektorju proračunske inšpekcije Ministrstva za finance, da opravi nadzor nad porabo sredstev iz državnega proračuna pri sklenitvi pogodbe za izvedbo projekta »2030-23-0017 Nakup poslovnih prostorov v Ljubljani za potrebe pravosodnih organov«.
  3. Komisija za nadzor javnih financ poziva Ministrstvo za javno upravo, da ji v 15 dneh posreduje analizo, ki prikazuje podatke o tem, v kakšnem deležu pravnih poslov je bila pred pridobitvijo nepremičnega premoženja države v vrednosti nad 1.000.000 evrov opravljena cenitev premoženja.

Zahteva za sklic nujne seje omenjene komisije je dostopna TUKAJ.