Predlog koalicijske pogodbe za NSi ni primeren, saj ne upošteva programa stranke v zadostni meri

DELI:
10.07.2018, NSi

Danes je potekala seja izvršilnega odbora NSi, na katerem so člani pretresali osnutek koalicijske pogodbe, ki ga je pripravila Lista Marjana Šarca. Odbor je na koncu soglasno sklenil, da je zdajšnja oblika osnutka koalicijske pogodbe za NSi neprimerna, saj v zadostni meri ne vključuje programa stranke.

»Z vsebino v NSi nismo zadovoljni in takšnega osnutka NSi ne more podpisati. Izvršilni odbor je pogajalski skupini naložil, naj začne nova pogajanja in poskuša izboljšati ukrepe na področjih zdravstva, davkov in gospodarstva, sodstva, pokojnin, šolstva in kmetijstva ter podeželja. To so področja, kjer izvršilni odbor nalaga bistvene premike. Še posebej je šibko področje gospodarstva,« je povedal predsednik NSi-ja Matej Tonin.

NSi je pogajalski skupini dal čas do prihodnjega ponedeljka, da doseže bistven vsebinski napredek v pogodbi. Takrat se bo izvršilni odbor spet sestal, pretresel napredek in potegnil črto. Če bo vsebina zadostna, bo stranka šla v interni referendum, če pa ta ne bo zadostna, se bo stranka umaknila iz pogajanj.

»NSi se o kadrovskih rešitvah z ostalimi strankami ne bo pogovarjal, vse dokler programske rešitve niso razrešene,« je poudaril predsednik NSi Matej Tonin in dodal: »V NSi se zavedamo, da je koalicijska pogodba kompromis. A za sodelovanje stranke je pomembno, da so doseženi bistveni cilji stranke, zares pomembne točke našega progama.«