ODLOČITEV NA POSVETU NSi: MED KANDIDATI ZA EVROPSKE VOLITVE ZAGOTOVO LJUDMILA NOVAK IN MATEJ TONIN

DELI:
09.01.2024, NSi

Vodstvo NSi je na tradicionalnem zimskem posvetu razpravljalo o bližajočih se evropskih volitvah, aktivnostih stranke v letu 2024 in posameznih aktualnih družbenih temah.

Udeleženci posveta so bili zelo kritični do vlade, ki je v energetskem zakonu napovedala prepoved ogrevanja z lesno biomaso in plinom, in opozorili, da mora biti zeleni prehod razumen in za ljudi tudi finančno vzdržen. V zvezi s tem je bila izražena podpora sklicu referenduma, če bo vlada ignorirala pozive k zdravi pameti.

Vodstvo NSi je opozorilo tudi na vse številčnejše ilegalne prehode meje in nedopustne incidente, do katerih prihaja predvsem v bližini azilnih domov in pozvalo k boljšemu upravljanju ilegalnih migracij ter zagotavljanju varnosti. Udeleženci posveta so še ocenili, da bo morala Evropska unija storiti več za ohranitev evropskega načina življenja in zaostriti azilne postopke, ki jih številni ilegalni migranti zlorabljajo, da ostajajo v EU.

NSi se enotna in povezana podaja na volitve v Evropski parlament, kjer želimo nastopiti z močno listo. Na posvetu so bili predstavljeni kandidati, ki bodo nastopili na listi NSi, med njimi sta tudi evropska poslanka Ljudmila Novak in predsednik NSi Matej Tonin. Vrstni red kandidatov na listi NSi, vključno z nosilcem oz. nosilko, bo znan spomladi.