Poslanski skupini NSi se bosta pridružila dva nova poslanca

DELI:
14.06.2018, NSi

Na parlamentarnih volitvah 3. junija 2018 je bilo na listi Nove Slovenije izvoljenih 7 poslancev. Ponovno so bili izvoljeni Matej Tonin, ki je kandidiral v okraju Kamnik, Jožef Horvat (Lendava), Ljudmila Novak (Ribnica in Domžale I), Jernej Vrtovec (Ajdovščina) in Iva Dimic (Logatec). Prvič pa sta bila izvoljena tudi Aleksander Reberšek, ki je kandidiral v okraju Žalec II in Blaž Pavlin, ki je kandidiral v okraju Trebnje.

Kdo sta nova poslanca NSi in od kod prihajata, si lahko preberete v nadaljevanju.

 

 

Blaž Pavlin se je rodil 26. februarja 1975 v Ljubljani in prihaja iz Trebnjega. V politiki deluje že od zgodnjih mladostniških let, ko se je leta 1992 pridružil Mladim krščanskim demokratom, podmladku Slovenskih krščanskih demokratov. Po končani gimnaziji v Novem mestu je leta 2000 svoje politično udejstvovanje nadaljeval v vrstah Nove Slovenije, kjer je do izvolitve za poslanca delal na mestu organizacijskega tajnika NSi.

Izvoljen je v volilnem okraju Trebnje, ki obsega občine Trebnje, Mirna, Šentrupert in Mokronog – Trebelno. Izhaja iz družbeno angažirane družine, ki je bila pred letom 1990 znana predvsem kot družina zdravnikov. Ponosen je, da lahko nadaljuje pot svojega očeta Marjana Pavlina, ki je bil, po besedah evropskega poslanca Lojzeta Peterleta, prvi mož krščanske demokracije v trebanjski občini.

V politiki deluje že od zgodnjih mladostniških let, ko se je leta 1992 pridružil Mladim krščanskim demokratom, podmladku SKD, v katerem je imel številne funkcije. Je predsednik Regijskega odbora NSi Dolenjska – vzhod in tudi predsednik Nadzornega odbora občine Trebnje. Svoj prosti čas najraje posveča družini in nogometu.

Aleksander Reberšek se je rodil 9. oktobra 1980 v Celju. Od svojega rojstva živi in dela v občini Vransko. Po zaključeni srednji šoli za elektrotehniko v Celju se je vpisal na Fakulteto za elektrotehniko v Ljubljani, življenjska pot pa ga je nato vodila na pot samostojnega podjetnika na področju gostinstva.

Družbenopolitični dogodki so ga zanimali že v zgodnji mladosti, za aktiven vstop v politiko pa se je odločil predvsem zaradi želje, da izboljša situacijo mladih v svojem lokalnem okolju. Tako se je leta 2000 včlanil v NSi, kjer je bil zelo dejaven zlasti v njenem podmladku. Pred leti je bil tudi podžupan občine Vransko, v širši javnosti ga marsikdo pozna kot odličnega organizatorja že tradicionalnega koncerta Vransko Summer Night. Izvoljen je volilnem okraju Žalec II, ki obsega občine Vransko, Tabor, Braslovče, Prebold in Žalec. Je velik ljubitelj narave in gora ter aktiven prostovoljni gasilec, zelo rad ima tudi pohodništvo in tek.