NSi BO TUDI V PRIHODNJE GARANT ZA STABILNOST IN DRUŽBENO BLAGINJO

DELI:
13.05.2022, NSi

Poslanke in poslanci NSi so danes z ustanovno sejo pričeli nov, deveti sklic Državnega zbora RS. V parlamentarno proceduro je poslanska skupina NSi takoj po potrditvi mandatov že vložila naslednjih 7 zakonov, s katerimi želimo konstruktivno prispevati k boljši Sloveniji:

– Zakon o starševskem varstvu in družinskih prejemkih,

– Zakon o socialno varstvenih prejemkih,

– Zakon o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev,

– Zakon o urejanju trga dela,

– Zakon o visokem šolstvu,

– Zakon o vrednotenju in priznavanju izobraževanja,

– Zakon o celostnem prometnem načrtovanju.

Cigler Kralj: NSi je garant za stabilnost in družbeno blaginjo

Poslanec Janez Cigler Kralj je na seji državnega zbora dejal, da so državljani poslankam in poslancem NSi izkazali zaupanje in naložili odgovornost, da te vrednote, ki so ključne za zagotavljanje nadaljevanja našega načina življenja, ohranjamo in branimo tudi v prihodnje. Nova Slovenija je stranka, ki se bo tudi v prihodnjem sklicu državnega zbora zavzemala za to, da bo življenje in delo naših ljudi še naprej cenjeno in spoštovano. Je stranka, ki bo še naprej v največji možni meri garant za stabilnost in družbeno blaginjo.

Državni zbor bo vodila Urška Klakočar Zupančič

Državni zbor je na ustanovni seji izvolil tudi predsednico državnega zbora. To je postala poslanka Urška Klakočar Zupančič iz stranke Gibanje Svoboda. Janez Cigler Kralj, ki je bo njeni kandidaturi med drugim dejal:

»V zvezi s kandidaturo za predsednico državnega zbora menimo, da je izvolitev novega predsednika državnega zbora naloga in odgovornost nove koalicije. Ocenjujemo, da magistrica Urška Klakočar Zupančič glede na izobrazbo in njeno preteklo delo kljub pomanjkanju parlamentarnih izkušenj v formalnem smislu izpolnjuje pogoje za zasedbo te funkcije. Zaradi navedenega njeni kandidaturi ne bomo nasprotovali. Upamo, da bo lahko kot pravnica nepristransko in strokovno vodila hram slovenske demokracije z dostojanstvom, ki mu pritiče.«

Poslanec Cigler Kralj je še dejal, da so poslanke in poslanci poklicani, da kljub medsebojnim razlikam v prepričanjih delamo za dobro naše države. »Če spomnim na Schumanna: miru, blaginje in solidarnosti ne bomo dosegli na en mah, s čarobno paličico, ampak s sodelovanjem na konkretnih projektih. Poslanska skupina Nove Slovenije je pripravljena delati, tudi v prihodnje, za konkretne projekte, za dobro, za blaginjo Slovenije,« je še dodal in vsem zaželel uspešno delo.