POSLANCI NSi NA OBISKU V AJDOVŠČINI IN VIPAVI: STIK Z LJUDMI JE PRI OBLIKOVANJU NAŠIH POLITIK KLJUČEN

DELI:
18.03.2024, NSi

Poslanska skupina Nove Slovenije se je tokrat odpravila na delovni obisk v občini Ajdovščina in Vipava. V okviru obiska so se poslanci srečali s predstavniki različnih institucij na lokalni in državni ravni, obiskali smo tudi številna podjetja, kjer se seznanjamo s trenutno sliko v regiji. »Številni podjetniki so nas opozorili na to, da Golobova vlada nima pravega stika z realnim stanjem na terenu. Vlada se ne zaveda, kako zelo škodljive ukrepe sprejemajo in kakšno ogromno škodo delajo pridnim in delovnim ljudem,« je v izjavi za javnost ob robu obiska dejal predsednik NSi Matej Tonin.

Kot primer škodljivih praks so izpostavili primer štempljanja, ki predstavlja dodatne obremenitve za zaposlene, delodajalci pa se soočajo z nepotrebno birokracijo. »Konkretno so v podjetju povedali, da mora eden izmed zaposlenih en cel delovni dan posvetiti temu, da pravilno uredi potrebno papirologijo. To je norost, zato upam, da se bo to hitro spremenilo in odpravilo,« je dejal Tonin.

Družba je dolžna poskrbeti za najranljivejše, le tako je lahko uspešna

Predsednik NSi je navdušen tudi nad dobro kondicijo in svežimi idejami, ki poganjajo razvoj teh krajev. »Deset let nazaj so se ti kraji soočali z raznimi stečaji velikih podjetij. Sedaj je v dolino prišel nov, svež kapital, zrasla so številna nova podjetja. Prišli so tudi do ničelne brezposelnosti. Kdor želi, delo dobi, kar je zelo dober znak za prihodnost,« je poudaril predsednik NSi in nadaljeval: »Nujno je, da se odnos do slovenskega gospodarstva spremeni in vsi skupaj se moramo zavedati, zlasti pa vlada, da je dobro delujoče gospodarstvo ključno za zagotavljanje vseh socialnih pravic, ki iz tega sledijo.«

Tako v Ajdovščini kot tudi v Vipavi pa se močno zavedajo tudi skrbi za najranljivejše. »Socialnovarstveni zavodi v regiji prisluhnejo in pomagajo vsem, ki so pomoči potrebni. Zavedajo se, da je družba uspešna toliko kot posluša najranljivejše, skrbi pa jih pomanjkanje ustrezno usposobljenega kadra, soočajo pa se tudi s prostorsko stisko. Moti pa jih  slaba komunikacija predstavnikov pristojnega ministra za solidarno prihodnost o načrtih vlade pri izvajanju dolgotrajne oskrbe, pestijo pa jih tudi visoke cene energentov. Nova Slovenija se tega zaveda in bo še naprej zagovornik najboljših rešitev za dostojno in mirno starost,« je dejal Tonin.

Poslanci so delovni obisk sklenili s srečanjem s člani in simpatizerji stranke v Ajdovščini in Vipavi.