POSLANCI LEVICE SO Z NEPRIMERNIM OBNAŠANJEM IN OSEBNIMI GROŽNJAMI ZAVLAČEVALI SEJO

DELI:
06.12.2021, NSi

Poslanka Iva Dimic je v izjavi za javnost zatrdila, da je bila petkova seja odbora za izobraževanje sklicana v skladu s poslovnikom. Težava pa je nastala, ker so poslanci Levice z neprimernim obnašanjem in tudi osebnimi grožnjami zavlačevali sejo, da bi bila ura 22.00 in bi se seja zaključila.

Po njenih besedah je namreč dolžnost predsedujočega na odboru, da stori vse skladno s poslovnikom, ki ga kot predsedujoči takrat tudi tolmači.

“Ker smo bili ob 22. uri že v fazi glasovanja o amandmaju, sem, ker je bil v dvorani nemir, dala na glasovanje, ali se poslanci strinjajo, da se seja podaljša. Ta sklep je bil potrjen. Ni res, da seja ni bila sklepčna, bilo nas je devet poslancev, od tega jih je osem glasovalo,”  je zavrnila navedbe.

Dimičeva se je ob tem odzvala še na obnašanje poslancev Levice in poslanca LMŠ Aljaža Kovačiča, ki je bilo po njeni oceni neprimerno za hram demokracije. Kot nedopustno je označila tudi vedenje poslanke Levice Nataše Sukič, ki je po besedah Dimičeve prišla za njen hrbet in ji grozila, da bo seja razveljavljena. Ob tem je Dimičeva Sukičevo opozorila, da je v njenem osebnem prostoru in jo prosila, da se umakne, saj da se počuti ogroženo, je dogajanje na seji opisala Dimičeva. Kot je še poudarila, je bila sama skoncentrirana na vodenje seje, na kateri so si nekateri poslanci sami prižigali mikrofone in si jemali besedo.

Dimičeva je ob tem še jasno povedala, da ne namerava odstopiti z mesta predsednice odbora DZ za izobraževanje, kot so to danes predlagali v poslanski skupini Levica. Kot je pojasnila, je v pripravi tudi magnetogram s seje, iz katerega bodo, kot upa, vidni tudi vsi zapleti s seje.