PREDSTAVNIKI NSi PRED PRVIM NOVEMBROM POLOŽILI VENCE POBITIM PO VSEJ SLOVENIJI

DELITE TA
PRISPEVEK
29.10.2020, NSi

Pred prvim novembrom je navada, da poslanci in ministri različnih strank polagajo vence na različnih grobiščih po državi.

Ob prvem novembru se je Vlada Republike Slovenije skupaj s častno gardo Slovenske vojske na ljubljanskih Žalah poklonila spominu nekdanjemu predsedniku vlade dr. Andreju Bajuku.

Poslanec Aleksander Reberšek je položil venec pobitim v Barbarinem rovu pri Hudi jami pri Laškem.

Minister za delo Janez Cigler Kralj pa pred grobiščem v Kočevskem rogu. Ob tem je zapisal: »Na tem prostoru ohranjamo spomin in spoštovanje vsem, ki jim je bilo odvzeto življenje. Vojna nas je zaznamovala. Poklicani smo k odpuščanju in širjenju miru. V ključnih zgodovinskih trenutkih smo Slovenci dokazali, da znamo stopiti skupaj. Čas je, da spet enotno stopimo naprej.«

Poslanec Blaž Pavlin pa je venec položil v spominskem parku Teharje. Po tem je dejal: “Tako kot vsako leto v imenu države polagamo vence na podobnih mestih. V teh dneh je to še toliko bolj pomembno, ker venec položimo tudi v imenu vseh svojcev žrtev, ki se zaradi epidemije ne bodo mogli sami udeležiti oziroma izkazati spomin na svoje svojce.”