PREDSTAVNIKI NSi PRED PRVIM NOVEMBROM POLOŽILI VENCE POBITIM PO VSEJ SLOVENIJI

DELI:
29.10.2020, NSi

Pred prvim novembrom je navada, da poslanci in ministri različnih strank polagajo vence na različnih grobiščih po državi.

Ob prvem novembru se je Vlada Republike Slovenije skupaj s častno gardo Slovenske vojske na ljubljanskih Žalah poklonila spominu nekdanjemu predsedniku vlade dr. Andreju Bajuku.

Poslanec Aleksander Reberšek je položil venec pobitim v Barbarinem rovu pri Hudi jami pri Laškem.

Minister za delo Janez Cigler Kralj pa pred grobiščem v Kočevskem rogu. Ob tem je zapisal: »Na tem prostoru ohranjamo spomin in spoštovanje vsem, ki jim je bilo odvzeto življenje. Vojna nas je zaznamovala. Poklicani smo k odpuščanju in širjenju miru. V ključnih zgodovinskih trenutkih smo Slovenci dokazali, da znamo stopiti skupaj. Čas je, da spet enotno stopimo naprej.«

Poslanec Blaž Pavlin pa je venec položil v spominskem parku Teharje. Po tem je dejal: “Tako kot vsako leto v imenu države polagamo vence na podobnih mestih. V teh dneh je to še toliko bolj pomembno, ker venec položimo tudi v imenu vseh svojcev žrtev, ki se zaradi epidemije ne bodo mogli sami udeležiti oziroma izkazati spomin na svoje svojce.”