POLOŽEN NOV TEMELJNI KAMEN ZA DNEVNO VARSTVO STAREJŠIH

DELI:
22.07.2021, NSi

Dom upokojencev Vrhnika je v letu 2020 uspešno kandidiral na razpisu za evropska sredstva za sofinanciranje vlaganj v infrastrukturo, namenjeno izvajanju dnevnih oblik varstva ali začasnih namestitev za starejše od 65 let, ki ga je objavilo ministrstvo za delo pod vodstvom ministra Janeza Ciglerja Kralja.

 

Enota za dnevno varstvo bo postavljena na območju nekdanje vojašnice na Stari Vrhniki. Ministrstvo za obrambo pod vodstvom Mateja Tonina je namreč s sklepom vlade zemljišče brezplačno preneslo v upravljanje Domu upokojencev Vrhnika.

 

Minister Janez Cigler Kralj je ob položitvi temeljnega kamna dejal, da gre za izjemno slovesen dogodek. »Enota za dnevno varstvo je nadvse pomemben vmesni člen med izvajanjem dolgotrajne oskrbe doma, na domu in med institucionalnim varstvom. Sodobna usmeritev vizije dolgotrajne oskrbe je v obliki deinstitucionalizacije, kjer potrebujemo čim več skupnostnih oblik dnevnih centrov ter začasnih namestitev. V to področje se desetletja ni vlagalo. Zato bomo 30 centrov za dnevno varstvo in začasne namestitve nadgradili z evropskimi sredstvi,« je pojasnil Cigler Kralj.