Politika se je dolžna pogovarjati o prihodnosti in strateških ciljih

DELI:
25.01.2018, NSi

Članek v sobotnem Delu, kjer se je novinarka poigravala z idejo novega Demosa, je v javnosti sprožil veliko vprašanj, ugibanj in tudi vnetih razprav na družbenih omrežjih. A zgodba o gradnji novega Demosa je očitno posledica neutemeljenega sklepanja.

Matej Tonin, vodja poslanske skupine NSi, je novinarki povedal, da bo 17. februarja NSi predstavila programske prioritete za obdobje 2018-2022, kjer bo NSi izpostavila 10 ključnih področij, za katere si bo NSi prizadevala pridobiti čim širšo podporo. Tonin je dejal, da se zaveda, da je za realizacijo programskih prioritet potreben dogovor tudi z drugimi strankami.

Na vprašanje Delove novinarke, katere sogovornike v zvezi s programskimi prioritetami ima NSi v mislih, je Matej Tonin dejal, da smo se v NSi pripravljeni pogovarjati o prihodnosti Slovenije z vsemi. »Sodelovali pa bomo s tistimi, s katerimi se bomo lahko programsko uskladili in zgradili partnerske odnose, temelječe na spoštovanju in dialogu.«

»V NSi ne gradimo novega Demosa, govorimo pa o potrebi po jasni vsebini, kot jo je imel Demos. Politika se je v prihajajoči volilni kampanji dolžna pogovarjati o prihodnosti. Politične stranke morajo povedati, kje želijo Slovenijo čez deset let. Za resnične spremembe in napredek, ki ga pričakujejo ljudje, so politične stranke dolžne predstaviti jasne strateške cilje, tako kot si je osamosvojitev Slovenije v preteklosti za strateški cilj postavil Demos,« je še dejal Tonin.