Politična akademija NSi: Prihodnost je svetla

DELI:
12.03.2018, NSi

Pretekli konec tedna je na Bledu potekala Politična akademija NSi. Razveselilo nas je veliko zanimanje, ki so ga člani pokazali do tega izobraževanja. To je že tretja generacija, ki si je želela pridobiti novo znanje s področja politike in družbenega delovanja. Skupaj se je političnih akademij udeležilo že več kot 160 ljudi.

Zanimiva predavanja so potekala v več panelih, še posebej dragoceno pa je bilo poslušati predavatelje, ki so predstavili svoje izkušnje iz prakse. Najprej so zbrani spregovorili o identiteti NSi in mednarodnem sodelovanju NSi. Prav tako pa ni manjkal niti panel o zgodovini slovenskega političnega prostora. Ozrli smo se v čas od Zedinjene Slovenije do osamosvojitve, spregovorili pa smo tudi o temeljih demokratičnega sistema, demokratični kulturi in tradiciji.

Najpomembnejši izmed panelov je bil namenjen političnemu programu NSi, rešitvah, ki jih stranka ponuja za najbolj pereče probleme. V podrobnosti pa smo spoznali tudi slovenski politični prostor.

Svoje izkušnje so z nami delili tudi strokovnjaki s področja volilnih kampanj in medijskega poročanja. Njihove izkušnje in znanje so dobra popotnica za delo stranke in njenih ljudi v prihodnje, tako na nacionalnem kot lokalnem nivoju.