PKP8 PRINAŠA DODATEK DIJAKOM, ŠTUDENTOM IN INVALIDOM

DELI:
02.02.2021, NSi

»PKP8 prinaša dodatne ukrepe za ohranitev delovnih mest in pomoč gospodarstvu v zaostrenih razmerah epidemije covida-19, med drugim podaljšanje subvencioniranja čakanja na delo ter prevzem dela bremena za dvig minimalne plače s strani države,« je na izredni seji državnega zbora dejal poslanec Aleksander Reberšek.

Poudaril je, da bodo na pobudo NSi enkratni solidarnostni dodatek prejeli tudi polnoletni dijaki, ki so bili v prejšnjem paketu izpuščeni. »V PKP8 paketu popravljamo, kar smo v prejšnjem paketu nehote izpustili. Prav tako pa smo prisluhnili slovenskim študentom, ki študirajo v tujini. Prejeli bodo enkratni solidarnosti dodatek v višini 150 evrov,« je dejal poslanec NSi in dodal:

»Posebej pa sem ponosen in vesel, da smo prisluhnili našim najšibkejšim državljanom, invalidom z najnižjimi dohodki. 150€ dodatka bodo deležni prejemniki nadomestil iz invalidskega zavarovanja, ki delajo krajši delovni čas in invalidi po zakonu, ki ureja socialno vključevanje invalidov.«

Izpostavil je, da z vsemi proti korona paketi ohranjamo delovna mesta in pomagamo gospodarstvu. »300.000 delovnih mest rešujemo z ukrepom čakanja na delo. Medtem, ko v levi opoziciji govorijo in vlagajo všečno zakonodajo mi rešujemo 300.000 delovnih mest,« je poudaril.

Poslanec NSi je dodal še, da bo država delodajalcem za plače tistih delavcev, katerih plača brez dodatkov ne dosega zneska minimalne plače, namenila subvencijo v višini 50 evrov.

Več o PKP8 si lahko preberete TUKAJ.