[#PismaIzVlade] VERJAMEM V VARNO SLOVENIJO

DELI:
09.09.2020, NSi

#PISMAIZVLADE SO ZAPISI PREDSEDNIKA NSI MATEJA TONINA, KI JIH TEDENSKO OBJAVLJA NA SVOJEM FACEBOOK PROFILU. DOTIKAJO SE AKTUALNIH TEM IN NAČRTOV ZA PRIHODNOST.

“Ali se Slovenska vojska ali enote znotraj nje urijo za primer državljanske vojne? Če da, kako bi SV delovala v državljanski vojni?”

To je besedilo enega od 178 poslanskih vprašanj, ki so jih name v preteklih šestih mesecih naslovili poslanci Levica. Gre za nadaljevanje zavržne prakse popolnega nespoštovanja in pobalinskega odnosa do ustavnih inštitucij te države. Gardo Slovenske vojske so ob robu dneva državnosti zmerjali z “izdajalci”, v državnem zboru Slovensko vojsko označujejo za ekspedicijski korpus, ki pustoši po državah svetovne periferije. Hkrati pa ista stranka v parlamentu nasprotuje zakonodaji, ki bi končno učinkovito ustavila maškarade vard v maskirnih uniformah. Ves čas pa je cilj Levice en sam: ukiniti Slovensko vojsko.

Kot minister za obrambo in ker ljubim domovino, bom naredil vse, da Slovenski vojski vrnemo dostojanstvo in spoštovanje! Gre za naše fante in dekleta, ki so vedno pripravljeni na klic domovine. Za naše prijatelje, znance, sosede, sorodnike, ki nam v najtežjih trenutkih naravnih nesreč vedno priskočijo na pomoč.

Potrebujemo sodobno in dobro opremljeno Slovensko vojsko. In za to gre! Vojaki ne morejo biti goli in bosi. Novodobni taborniki z loki in puščicami ter vsakoletnimi negativnimi ocenami iz pripravljenosti. Brez vlaganj kmalu ne bomo več mogli govoriti o Slovenski vojski. Brez varnosti ni države, ni delovnih mest, sociale in zdravstva. Slovenska vojska je gradnik slovenske države. Vrnili ji bomo ponos, ker verjamemo v varno Slovenijo!