#Pismaizvlade: SLOVENIJO BOMO RAZVILI V DEŽELO PRILOŽNOSTI!

DELI:
24.05.2021, NSi

#PISMAIZVLADE SO ZAPISI PREDSEDNIKA NSI MATEJA TONINA, KI JIH TEDENSKO OBJAVLJA NA SVOJEM FACEBOOK PROFILU. DOTIKAJO SE AKTUALNIH TEM IN NAČRTOV ZA PRIHODNOST.

Končno prihaja poletje, kot smo ga bili vajeni, in upam, da se s tem počasi vračajo tudi stari časi. Vsi kazalci kažejo, da se epidemija postopno umirja, vsak dan se sproščajo dodatne dejavnosti. Število cepljenjih je preseglo številko 500.000, do poletja bomo verjetno uspeli doseči precepljenost. Po dolgih zimskih mesecih gledamo luč na koncu tunela. Pomlad prinaša novo upanje, sproščenost in optimizem, ki smo ga tako pogrešali.

Epidemija je verjetno najtežja preizkušnja v zgodovini samostojne Slovenije. V preteklosti smo Slovenci v najtežjih trenutkih znali stopiti skupaj. Tokrat smo žal to priložnost zamudili. Zato je boj z epidemijo precej težji, kot bi bil lahko. Vendar je v tej politični konstelaciji to očitno nova realnost – nekateri se namreč bolj zavzeto kot z virusom, borijo proti aktualni vladi. Kljub temu pa ne smemo gojiti zamer niti izgubiti upanja, morda bo sodelovanje med strankami lažje v novem sklicu državnega zbora. Prepričan pa sem, da bo ta vlada normalno dokončala mandat. Naš cilj niso politična preigravanja, ampak konkretni rezultati, da bodo ljudje živeli bolje.

Napovedi gospodarskega okrevanja za Slovenijo so optimistične: gospodarska rast, investicije, zaposlenost bodo visoko nad evropski povprečjem. Z digitalnim zelenim potrdilom se bomo vrnili v normalnost. Ponovno bomo šli lahko na koncerte, prireditve, v bare in restavracije. In kar je najpomembnejše – z njim bomo šli lahko neovirano na dopust po celotni Evropski uniji.

Prioriteta Nove Slovenije v prihodnjih mesecih bo sprejem paketa davčnih razbremenitev, s katerim bomo nagradili delo in zvišali neto plače. Hkrati bomo sprejeli prvi paket za odpravo birokratskih ovir ter s skupino za digitalizacijo pogumno krenili v smer #PametnaSlovenija. Iz epidemije bomo izšli močnejši. Slovenijo bomo razvili v deželo priložnosti!